Actorul Harrison Ford, în vârstă de 72 de ani, a fost rănit, joi, după ce un avion uşor pe care îl pilota a aterizat forţat pe un teren de golf din Los Angeles, relatează presa americană.

Actorul era conştient când au venit primele echipaje de salvare. Rănile sale - în special la cap şi posibile fracturi - sunt de o gravitate moderată. Doi doctori care se aflau întâmplător pe terenul de golf i-au acordat primele îngrijiri actorului, care sîngera. El a fost transportat la un spital din apropiere. 

Harrison Ford, un pilot experimentat, obişnuit cu avioanele şi elicopterele, a mai avut în trecut accidente aviatice.De data aceasta, el pilota un avion de antrenament cu două locuri, de tip „vintage”, vechi din al Doilea Război Mondial, cu care decolase de pe aeroportul din Santa Monica. Se pare că la scurt timp au apărut probleme la motor şi a trebuit să aterizeze forţat pe un teren de golf din Mar Vista, California. Impactul cu solul a fost dur şi avionul a fost avariat.

Site-ul de şitri mondene TMZ.com a publicat o fotografie cu avionul prăbuşit. Motorul şi elicea, care se află în partea din faţă a aparatului, par să se fi desprins de restul avionului, în urma impactului. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat ulterior că la originea accidentului este o defecţiune mecanică. În iunie anul trecut, actorul care i-a dat viaţă faimosului personaj Han Solo din „Războiul stelelor” şi-a fracturat o gleznă în timp ce turna „Războiul Stelelor: Episodul VII”.