Prinţul George, fiul prinţului William şi al lui Kate, născut pe 22 iulie, va fi botezat pe 23 octombrie la capela regală de la Palatul Saint-James din Londra, a anunţat vineri secretariatul părinţilor, citat de AFP.

Prinţul de Cambridge, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Angliei, va fi botezat de arhiepiscopul de Canterbury, în ritul bisericii anglicane, al cărei şef va fi George când va urca pe tron.

În capela regală de la palatul Saint-James a poposit sicriul Dianei, mama prinţului William, înainte de funeraliile de la abaţia Westminster, în 1997. Conform tradiţiei, viitorul rege urmează să fie botezat cu apă din râul Iordan, turnată în cristelniţa de argint sculptată cu nuferi utilizată de câteva generaţii de familia regală. Prinţul George ar trebui să poarte cu această ocazie o replică a rochiţei de dantelă şi satin pe care a purtat-o fiica cea mare a reginei Victoria în 1841. Originalul nu mai este folosit din 2004, pentru a-l feri de trecerea timpului.

Bebeluşii regali au de obicei cinci sau şase naşi, iar Harry, fratele lui William, precum şi Pippa şi James, sora şi fratele lui Kate, s-ar putea număra printre ei.