Raiul pofticioşilor s-a mutat pentru cinci zile la Paris, unde s-a deschis festivalul ciocolatei. Mii de oameni sunt aşteptaţi în capitala Franţei pentru a degusta cele mai apetisante creaţii realizate din ciocolată fină, praline sau marţipan. Festivalul va fi deschis până pe 2 noiembrie.

Ca în fiecare an, atracţia festivalului este prezentarea de modă nonconformistă, unde manechinele prezintă creaţii comestibile. Pentru că este o ediţie aniversară, au fost prezentate multe piese vestimentare care au încântat ochiul dar şi papilele gustative ale vizitatorilor.

Din prima zi, sute de oameni au roit la standurile cu ciocolată selectă. „Este o ediţie specială, pentru că se împlinesc 20 de ani. Ne aşteptăm la un festival uriaş. De asemenea, toată săptămâna este vacanţă la Paris, astfel că ne aşteptăm să vină o mulţime de oameni”, a spus Karin Mercier, director al companiei Guylian.

Conform unei statistici publicate de Sindicatul Ciocolatei, un francez consumă în medie 6,6 kilograme de ciocolată pe an. Cei mai mari consumatori rămân totuşi, elveţienii. Ei consumă în medie 12 kilograme de ciocolată pe an.