Muzicianul irlandez Bob Geldof a anunţat, vineri, că poate să găzduiască imediat patru familii de refugiaţi, precizând că această criză este un eşec al politicilor europene şi o ruşine, potrivit theguardian.com.

Muzicianul în vârstă de 63 de ani a declarat într-un interviu acordat unui post de radio irlandez că poate să găzduiască imediat patru familii de refugiaţi în casa sa din comitatul Kent şi în apartamentul său din Londra.

"Sunt pregătit - Sunt norocos, am un loc în Kent şi un apartament în Londra - eu şi Jeanne (partenera sa de viaţă, n.r.) suntem pregătiţi să găzduim imediat trei familii în casa noastră din Kent şi o familie în apartamentul nostru din Londra", a spus Bob Geldof.

El a catalogat ca fiind "o ruşine" decesul lui Aylan Kurdi - un băieţel în vârstă de trei ani, care a fost descoperit mort pe o plajă din Turcia, după ce ambarcaţiunea cu care acesta şi familia sa încercau să ajungă în Grecia s-a scufundat - şi alte lucruri dureroase care au fost relatate în ultimele zile despre criza refugiaţilor.

Muzicianul a mai spus că simte "o profundă ruşine şi o monstruoasă trădare" când vede "cine suntem de fapt şi cine credeam că suntem".

Cântăreţul irlandez Robert Frederick Zenon "Bob" Geldof a devenit cunoscut ca solist al trupei rock The Boomtown Rats, de la finele anilor ’70 şi începutul anilor ’80, odată cu mişcarea punk rock. Formaţia a avut succes cu hiturile "I Don’t Like Mondays" şi "Rat Trap". Bob Geldof a fost şi coautor al piesei "Do They Know It’s Christmas?", unul dintre cele mai bine vândute discuri din toate timpurile.