Bobbi Kristina Brown, care a murit duminică la vârsta de 22 ani, va fi înmormântată pe 3 august alături de mama ei, cântăreaţa Whitney Houston, în cimitirul Fairview din New Jersey.

Ceremonia religioasă, care a avut loc la biserica metodistă St. James United, a fost una privată, însă mai multe zeci de curioşi au asistat din spatele baricadelor montate de poliţie.

Printre cei prezenţi la ceremonia de sâmbătă s-au aflat rapperul Bobby Brown, tatăl lui Bobbi Kristina, şi cântăreaţa Cissy Houston, bunica acesteia.

"Suntem alături de membrii familiei şi vreau ca ei să vadă, când trec pe aici, că oamenilor chiar le pasă", a spus unul dintre cei prezenţi în faţa bisericii, care a venit alături de familie din statul Connecticut special pentru această ceremonie.

"Suntem fani ai lui Whitney Houston şi Bobby Brown şi vrem să fim cât mai aproape posibil", a adăugat un alt participant.

După slujbă, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi dus în New Jersey, urmând ca fiica lui Whitney Houston să fie înmormântată, luni, în cimitirul Fairview.

Bobbi Kristina Brown a fost găsită în stare de inconştienţă în cada din sala ei de baie, cu faţa în jos, de iubitul ei şi un prieten comun, pe 31 ianuarie. De atunci, aceasta a fost plasată în comă indusă, iar unii dintre membrii familiei sale spun că medicii au diagnosticat-o ulterior cu leziuni cerebrale ireversibile. A fost transferată de familia sa într-un centru de îngrijiri paliative pe 24 iunie şi a murit pe 26 iulie, la vârsta de 22 de ani.

Bobbi Kristina Brown era o cântăreaţă aspirantă şi a început să cânte alături de mama ei încă din 1999, cu ocazia lansării single-ului "My Love is Your Love". În 2003, Bobbi Kristina şi mama ei au înregistrat un alt duet, "Little Drummer Boy", pentru un album de Crăciun.

Tatăl ei, Bobby Brown, este un artist rap şi R&B recompensat cu Grammy, care şi-a început cariera în calitate de solist al grupului New Edition.

Whitney Houston şi Bobby Brown au avut o căsnicie turbulentă, marcată de numeroase internări în clinici de dezintoxicare. Cei doi artişti au divorţat în momentul în care fiica lor avea vârsta de 14 ani. Whitney Houston a spus că mariajul ei de 15 ani cu Bobby Brown, care s-a încheiat în 2007, a fost "alimentat de droguri şi alcool".

După moartea mamei sale, Bobbi Kristina a fost spitalizată de două ori, din cauza unor crize de anxietate.

În 2012, Bobbi Kristina a fost acuzată în presa americană că ar consuma substanţe ilegale, după apariţiile sale controversate în câteva episoade ale reality show-ului "The Houstons: On Our Own", produs şi difuzat de televiziunea Lifetime, care a prezentat viaţa familiei Houston după decesul celebrei cântăreţe. În acelaşi an, Bobbi Kristina a avut o apariţie în calitate de invitat special în "For Better or Worse", un serial TV despre viaţa cuplurilor căsătorite.