Gaşca Zurli...auzisem despre ei din poveştile fetiţei mele, Cătălina, care le asculta obsesiv melodiile. Ştiam Căsuţa Mică şi Aram Zam Zam, dar le consideram cântecele de copii, potrivite vârstei fetiţei mele. În goana după cotidian nu băgam în seama pasiunile ei. Le ascultam, dar nu pot să spun că eram prea interesată...ca orice părinte modern, probabil.

Până când, Cati s-a întors supărată de la şcoală că vine Gaşca Zurli în oraş, colegele ei merg la spectacol şi ea nu. Ca orice mămică modernă, am deschis Facebook, am căutat evenimentul, am mers pe siteul de bilete şiiii....pauză...Sold out! Şi nu unul ci două spectacole...

E hai, mi-am zis...Cum să vândă un spectacol pentru copii toate biletele la  Casa Sindicatelor din Ploieşti? Culmea...erau vândute toate...

După mai multe intervenţii, cu ajutorul unor persoane superbe, am reuşit să fiu super mama şi să îmi duc copilul la spectacolul mult dorit.

Am ajuns în sală, plină de părinţi şi copii. M-a impresionat sticla cu apă, aşezată cu grijă pe fiecare scaun, ca la marile evenimente din străinătate.

Iniţial, am butonat, plictisită, telefonul, ca orice ziarist care mai are ceva de scris, dar trebuie să îndeplinească şi dorinţele copilului...



Dar, după vreo 6-7 minute, văzând satisfacţia fetiţei mele am abandonat telefonul şi m-am lăsat prinsă de showul de pe scenă. Şi am fost fascinată de veselia actorilor, de textele extrem de educative, dar şi de sutele de copii din sală care ştiau toate cântecelele şi care interacţionau cu Gaşca Zurli fără niciun trac. De fapt, micii spectatori sunt unul dintre membri de bază al Găştii Zurli.

Spectacolul se apropia de final, iar Cântec pentru Maya, interpretat cu lacrimi în ochi de Fetiţa Zurli a emoţionat toată sala. Şi recunosc, că şi mie mi-au dat lacrimile şi mi-am dat seama că nu am niciodată suficient timp să petrec cu fetele mele....Iar la “Iubeste-mă mamă, iubeşte-mă tată” mi-am promis să îmi fac  timp pentru dorinţele copilului meu şi să uit de probleme pentru a fi mai des alături de ea.

Iar voi, merită să vă rupeţi o oră din viaţă pentru a reînvăţa să fiţi copii! Iar Gaşca Zurli este cea mai bună metodă de a vă redescoperii copiii, de a vedea tandreţea, inocenţa,bucuria şi speranţa din ochii celor care nu au învăţat,încă, să mintă

Eu recunosc! Am devenit fan Gaşca Zurli şi nu voi mai rata niciunul dintre spetacolele lor..cel puţin până când Cati va creşte şi va descoperi alte pasiuni.

Următoarea oprire a Găştii Zurli este la Craiova, pe 22 octombrie. Voi v-aţi luat bilete?