Castelul Bran a devenit în weekend casa celor mai frumoase şi speciale pisici ale lumii, care vor fi prezentate în cadrul expoziţiei mondiale „Chat noir, chat blanc in Château Bran”, care se va desfăşura în Parcul Regal al Castelului.

Iubitorii de feline vor putea admira peste 200 de pisici din rasele Maine Conn, Ragdoll sau Norvegiana de Pădure, până la cele rare, precum Scottish Fold, Don Sphynx sau Selkirk Rex, se arată într-un comunicat, de administraţia Castelului Bran.

La expoziţie, va fi prezentată, ca la orice concurs de profil, o gamă largă de mâncare şi accesorii pentru pisici, mai menţionează organizatorii.

Organizatori ai primei Expoziţii Mondiale World Cat Federation din ţara noastră, care se va desfăşura sub înaltul patronaj al HIRH Arhiducele Dominic de Habsburg, sunt cluburile Magnificats din România, Stammbaum eV din Germania şi LePetit din Serbia. World Cat Federation (WCF) este una dintre cele mai mari federaţii de cluburi de pisici de rasă, este înregistrată în Germania şi cuprinde peste 370 de organizaţii răspândite pe şase continente.

Magnificats este singurul club World Cat Federation din România care cuprinde un grup entuziast de crescători de pisici de rasă, care organizează expoziţii internaţionale de profil.

Expoziţia va beneficia de un arbitraj internaţional de înaltă clasă.

În afara arbitrajului tradiţional şi de finala zilnică (Best în Show), publicul va putea admira spectaculosul arbitraj de ring, la această expoziţie derulându-se ring-uri WCF, precum şi ring-uri master, dublu master şi triplu master, potrivit comunicatului de presă.