Se spune că legile sunt făcute ca să fie încălcate, iar în lume există câteva legi absolut ridicole, despre care mulţi nu ştiu şi pe care le încalcă, iar apoi primesc amenzi uriaşe sau chiar ajung la închisoare.

Statele Unite ale Americii par să domine acest top inedit, cu câteva legi care par a fi scrise în glumă. Totuşi, ele sunt încă în vigoare, iar cei care le încalcă ajung să plătească amenzi ori sunt închişi.

Mai jos, vă prezentăm cele mai ciudate şi bizare legi din lume, pe care este bine să le cunoaşteţi, dacă vă aflaţi în vizită:

Veneţia: Este interzis să hrăneşti păsările. Cei care încalcă regula pot primi o amendă de până la 700 de dolari.

Argentina: Paturile cu saltea din pene sunt interzise. Potrivit Argentina Independent, aceste paturi sunt ilegale pentru că autoriăţile au considerat că o „asemenea indulgenţă” încurajează un comportament de lene.

Grecia: Este interzis să porţi tocuri în zona unui sit antic. Pentru a conserva construcţiile, guvernul a interzis încălţămintea care ar putea dăuna monumentelor.

Dubai: Este interzis să mănânci în timpul sărbătorii Ramadan. Călătorii care aleg să nu respecte tradiţia, mâncând, bând şi fumând în public, vor primi o avertizare, iar dacă abaterea se repetă, ar putea ajunge chiar şi la închisoare.

Milano, Italia: Nu ai voie să te încrunţi în public. Legea spune că trebuie să zâmbeşti tot timpul pe străzile oraşului, situaţiile excepţionale fiind înmormântările şi vizitele la spital.

Alaska, SUA: Nu ai voie să trezeşti un urs din somn pentru a-i face o fotografie, potrivit Hartford College.

Dakota de Nord, SUA: În baruri şi restaurante, berea şi covrigeii nu pot fi servite în acelaşi timp.

Kentucky, SUA: Nu ai voie să vopseşti o raţă în albastru şi să o oferi spre vânzare decât dacă vrei să vinzi şase raţe albastre în acelaşi timp, potrivit site-ului Dumb Law.

Carolina de Nord, SUA: Jocurile de bingo nu pot dura mai mult de cinci ore.

New York City, SUA: În oraşul care nu doarme niciodată, nu ai voie să ţii o îngheţată în buzunar, pentru că este împotriva legii, conform site-ului randomhistory.com.

Singapore: Nu ai voie să mesteci gumă în public. Acest obicei interzis în Singapore de mai bine de 20 de ani este pedepsit cu o amendă.

În Franţa, între orele 8 a.m şi 8 p.m, 70% din muzica de la radio trebuie să aparţină artiştilor francezi.

Finlanda: Din cauza faptului că celebrul personaj de desene animate Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de desene animate care-l aveau drept erou principal au fost interzise de lege.

Legile statului Ohio pedepsesc cu închisoarea pe oricine încearcă să îmbete un peşte.

În Florida, din Statele Unite, dacă o femeie nemăritată sare cu paraşuta în zilele de sâmbătă, acesta ajunge fără prea multe discuţii la închisoare.

În timpul regimului politic taliban din Afganistan, clericii musulmani au adoptat o lege care le interzice femeilor să poarte şosete de culoare albă, pe motiv că astfel bărbaţii se excită sexual în preajma lor.
Oraşul St. Louis din Missouri are în vigoare o lege conform căreia este interzis ca un bărbat să salveze o femeie aflată în pericol, dacă aceasta este îmbrăcată în pijamale.

În oraşul Baltimore din Maryland SUA, este ilegal să intri cu un leu într-o sală de cinema.