Compania Mattel, care produce celebrele păpuşi Barbie, a decis să opereze o schimbare de imagine pentru păpuşile lor, care nu mai poartă pantofi cu toc. Ele vor fi prezentate în variante cu balerini, tenişi sau bascheţi, relatează online ziarul francez Le Soir.

Coincidenţă sau lovitură de imagine? — se întreabă ziarul francez. În timp ce la Festivalul de la Cannes organizatorii au fost nevoiţi să dezmintă că au cerut participantelor să poarte tocuri pe covorul roşu, iată că Mattel anunţă că celebra Barbie va opta pentru încălţămintea fără toc.

Într-o perioadă de succes pentru păpuşile "normale" Lammily, care au acnee sau chiar vergeturi, proporţiile stereotipe ale lui Barbie (talie suplă, picioare extrem de lungi şi talpă arcuită, pentru a putea purta tocuri de 6 cm) par să fie de domeniul trecutului.

O dovadă în acest sens este noua gamă Barbie intitulată "Fashionist" care se delimitează de imaginea nerealistă a blondelor "bimbo".

Gama prezintă păpuşi cu diferite culori de piele, 14 tipuri de faţă, 18 culori de ochi, 22 tipuri de coafuri şi 23 culori de păr. Dar, lucru esenţial, talpa piciorului nu mai este arcuită pentru a purta tocuri.

De-acum încolo articulate, călcâiele lui Barbie Fashionista lasă opţiunea pentru balerini sau pentru tocuri stiletto. Până la urmă, aceeaşi opţiune ca şi la Cannes, conchide ziarul.