Una dintre cele mai vechi trupe rock din România, Cargo vine joi, 12 februarie, la Yell Wolf Pub, pentru a-şi încânta publicul din Ploieşti cu melodiile mai vechi sau mai noi.

Trupa Cargo a fost înfiinţată la Timişoara în 1985, în formula: Carol Bleich (baterie), Octavian Iepan (chitară), Tibi Gajdo (chitară bass), Dinel Tollea (clape), Nae Ionel Tarnotzi (voce) şi Adrian Bărar (chitară).

După mai multe schimbări de componenţă şi înregistrări care nu vor fi lansate niciodată, Leo Iorga este cooptat ca solist, în timp ce trupa începe să cânte prin ţară.

Ajutată de Victor Socaciu, trupa Cargo a înregistrat piesa "Brigadierii" în studio, la Radio România. Tot atunci a înregistrat şi "Buletin de ştiri". În 1988, membrii formaţiei au cântat la Costineşti, însă la Teatrul de Vară s-a petrecut o scenă în urma căreia autorităţile le-au interzis să mai concerteze până la sfârşitul sezonului.

În anul 1989, Compact îl împrumuta pe Iorga pentru un turneu în U.R.S.S. şi rămâne definitiv la Compact. Cargo, care îl foloseau pe Mircea Nedelcu ca înlocuitor temporar, organizează un concurs pentru postul de vocalist, fiind descoperit astfel Ovidiu Ioncu, poreclit "Kempes", care venea de la o trupă mică din Arad.

Susţin un turneu pe litoral în anul 1989, unde compun câteva piese, apoi în 1990 în Iugoslavia şi Franţa, unde înregistrează, alături de Raul Dudnic la bass şi Adrian Popescu la chitară-armonie, o mare parte din materialul muzical care urma să devină primul lor disc

Primul album semnat Cargo este lansat în anul 1992. "Povestiri din gară" conţine 9 piese, din care una instrumentală. Cargo îl cooptează pe Ramon Radosav la vioară şi îl pierd pe Dinel Tollea (care se stabileşte în Elveţia), în locul căruia vine Cristian Pup.

În luna mai a anului 1995 a apărut al doilea album Cargo, editat şi pe CD, denumit "Destin".

Ghinionul a lovit din nou trupa; la puţin timp după lansarea albumului, Kempes are un accident de motocicletă, în care este rănit grav.

A urmat apoi un extraordinar concert în semn de solidaritate care a avut loc la Sala Polivalentă. Alături de Cargo au cântat Mircea Nedelcu, Berti Barbera, Vali Sterian, Iris, Weinberger şi  mulţi alţi artişti. După acest concert, Adrian Igrişan (ex-RIFF, poreclit "Baciul") a rămas la Cargo şi a ocupat locul de chitarist-armonie, cântand şi vocal.

În mai 2003, vocalistul Ovidiu Ioncu ("Kempes") pleacă în Australia alături de soţie (puţini ştiau la acea dată că este însurat), Adrian Igrişan trecând pe poziţia de vocalist principal.

După 5 ani, pe 5 decembrie 2003 se lansează albumul cu numărul 4, "Spiritus Sanctus", sărbătorit cu un concert cu sala plină la Palatul Copiilor.

Albumul pare conceput pentru o comercializare puternica, astfel publicul digera foarte usor noul album, videoclipul piesei "Dacă ploaia s-ar opri" fiind difuzat frecvent pe posturile radio/tv. Albumul va fi lansat la 6 luni de la plecarea lui Kempes, după ce Igrişan reînregistrează toate părţile vocale interpretate de acesta.

În anul 2005 obţin încă o dată premiul pentru cea mai bună trupa rock la MTV Romanian Music Awards. Tot în acelaşi an primesc Discul de Aur pentru vânzările albumului "Spiritus Sanctus".

Componenţa actuală a trupei este Adi Bărar – chitară, Adrian Igrişan (baciu)- voce, Tavi Pilan- tobe, Ionuţ Carja - clape şi Florin Barbu – bass

Anul acesta băieţii vor aniversa 30 de ani de muzică, printr-un concert special care va avea loc în luna iunie la Bucureşti.

Vă recomandăm să nu rataţi evenimentul de la Yell Wolf Pub, mai ales că băieţii de la Cargo nu mai au cântat de foarte mult timp la Ploieşti.

Preţul unui bilet este de 50 de lei, iar rezervările se pot face la tel. 0344.802.001