Autorităţile franceză continuă operaţiunea amplă de căutare a unui tigru care umblă liber în pădurile din preajma Parisului.

Mai mulţi vânători au confirmat că au luat urma animalului sălbatic, la 26 de kilometri est de capitala Franţei, în apropierea localităţii Ferrieres-en-Brie. Prezenţa felinei a provocat închiderea temporară a unei benzinării.

Tigrul a fost observat prima oară marţi dimineaţă, lângă Montevrain, la 38 de kilometri de Paris. Pe urmele sale sunt poliţişti, pompieri, vânători, câini dresaţi special şi un elicopter dotat cu o cameră cu senzori termici.

Rezidenţii care locuiesc în zonă au fost rugaţi să rămână în casele lor până la prinderea animalului, a cărui prezenţă în zonă este inexplicabilă până în acest moment.
Parcul natural din regiune a precizat că nu are niciun tigru lipsă, iar ipoteza că tigrul ar aparţine circului care a vizitat Montevrain săptămâna trecută a fost negată de primarul oraşului.

Parcul de distracţii EuroDisney, care este foarte aproape, a anunţat că nu deţine o astfel de felină. Vânătoarea tigrului hoinar durează deja de 48 de ore.