Filmul "Avatar", regizat de James Cameron în 2009, va avea trei continuări. Cineastul canadian a abandonat toate celelalte proiecte ale sale pentru a se concentra asupra acestor trei continuări ale filmului "Avatar", lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei - 2,7 miliarde de dolari.
Cameron a realizat în ultimele luni o serie de filmări subacvatice pentru cel de-al doilea film din seria "Avatar", a cărui acţiune se va desfăşura sub apă, şi a lăsat să se înţeleagă la începutul acestui an că este foarte tentat de ideea că aceasta franciză să fie alcătuită din patru filme.
Regizorul canadian a confirmat faptul că peliculă originală din 2009 va fi urmată de o trilogie, spunând că a luat această decizie după ce a înţeles că are la dispoziţie un subiect suficient de complex pentru a realiza acest lucru. "Să construiesc universul pe care l-am creat pentru «Avatar» a fost o experienţă rară, incredibilă, generatoare de multe satisfacţii. Scriind scenariile pentru noile filme, am înţeles că universul «Avatar», intriga în sine şi personajele au devenit mult mai complexe decât anticipasem şi a devenit evident faptul că două filme nu vor fi suficiente pentru a capta tot ce voiam să prezint pe marele ecran", a declarat James Cameron.
Cele trei filme noi din seria "Avatar" vor fi filmate împreună, fără pauze între ele, însă vor fi lansate succesiv, în 2016, 2017 şi 2018.