Cercetatorii Universitatii Oxford au ajuns la concluzia ca forma si culoarea veselei si a tacamurile influenteaza gustul bucatelor. Coordonatorul studiului, Vanessa Harrar, spune ca si o schimbare subtila a veselei si a tacamurilor poate afecta perceptia asupra mancarurilor. De exemplu, voluntarii care au consumat iaurt simplu cu lingurite colorate au definit acest produs ca fiind mai dulce si mai scump, in comparatie cu momentul in care au mancat iaurt cu fructe (de culoare roz) cu o lingurita alba. Si tot iaurtul a parut mai dens atunci cand a fost consumat cu o lingurita de plastic.
De asemenea, branza li s-a parut mai sarata atunci cand a fost mancata doar cu ajutorul unui cutit si nu cu furculita sau scobitoarea.
Studiul sugereaza ca avem un raspuns emotional la culori si experienta senzoriala a mancatului se construieste pe asocierile pe care le facem intre culori si alimente. Potrivit Vanessei Harrar, culoarea alimentelor apare diferit in functie baza pe care este prezentata, ai astfel simtitm gusturi diferite.
Psihologii care au participat la studiu ne sfatuiesc sa evitam rosul atat in privinta veselei, cat si in privinta tacamurilor pentru ca aceasta culoare taie aperitul. In plus, daca vrem sa facem impresie este recomandat sa folosim tacamuri grele, pentru ca acestea sunt asociate cu mancarea mai buna.
Culoarea si greutatea tacamurilor influenteaza gustul
27 iunie 2013

Din aceeaşi categorie:
Vinete gratinate cu roşii şi brânzeturi rase
(8 iulie 2013 - Clara ION)
211 vizualizări
Ştii totul despre bere?
(28 iulie 2013 - Cristina IANCU)
564 vizualizări
10 fructe şi legume la care trebuie să mănânci şi coaja. Pepenele roşu, printre ele
(23 iunie 2016)
539 vizualizări
Creierul preferă ciocolata. Sfaturile unui neurolog
(2 mai 2020)
510 vizualizări
Bănuţi-fantezie cu caramel
(1 iulie 2014)
523 vizualizări
Cartofii şi pastele făinoase nu îngraşă
(3 mai 2021)
348 vizualizări
Vinurile de Budureasca, opt medalii de aur în concursuri internaţionale
(4 octombrie 2013)
179 vizualizări
Prânz de week-end- muschiuleţ de vită şi cartofi cu rozmarin
(13 iulie 2013 - Clara ION)
146 vizualizări
Ce trebuie să ştii despre uleiul de măsline italian
(26 martie 2017)
449 vizualizări
Curiozităţi despre zmeură
(22 iunie 2015)
774 vizualizări
Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase
(29 aprilie 2017)
387 vizualizări
Meniul zilei la Yell Wolf Pub. Cum prepari o „Ciorbă de pui” delicioasă
(26 noiembrie 2014)
226 vizualizări
Meniul zilei la Yell Wolf Pub şi reţeta "Ciocănelelor cu sos roşu"
(25 noiembrie 2014)
365 vizualizări
Cinci diete pentru toamnă
(12 septembrie 2014)
158 vizualizări
Pălinca de scoruşe fabricată la Sfântu Gheorghe, o nouă medalie de aur
(15 martie 2016)
426 vizualizări
Salata Caesar
(30 octombrie 2013)
132 vizualizări
Cum se fierb corect ouăle, de fapt. Detaliul de care puţină lume ţine cont
(19 aprilie 2021)
185 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole