Cercetatorii Universitatii Oxford au ajuns la concluzia ca forma si culoarea veselei si a tacamurile influenteaza gustul bucatelor. Coordonatorul studiului, Vanessa Harrar, spune ca si o schimbare subtila a veselei si a tacamurilor poate afecta perceptia asupra mancarurilor. De exemplu, voluntarii care au consumat iaurt simplu cu lingurite colorate au definit acest produs ca fiind mai dulce si mai scump, in comparatie cu momentul in care au mancat iaurt cu fructe (de culoare roz) cu o lingurita alba. Si tot iaurtul a parut mai dens atunci cand a fost consumat cu o lingurita de plastic.
De asemenea, branza li s-a parut mai sarata atunci cand a fost mancata doar cu ajutorul unui cutit si nu cu furculita sau scobitoarea.
Studiul sugereaza ca avem un raspuns emotional la culori si experienta senzoriala a mancatului se construieste pe asocierile pe care le facem intre culori si alimente. Potrivit Vanessei Harrar, culoarea alimentelor apare diferit in functie baza pe care este prezentata, ai astfel simtitm gusturi diferite.
Psihologii care au participat la studiu ne sfatuiesc sa evitam rosul atat in privinta veselei, cat si in privinta tacamurilor pentru ca aceasta culoare taie aperitul. In plus, daca vrem sa facem impresie este recomandat sa folosim tacamuri grele, pentru ca acestea sunt asociate cu mancarea mai buna.
Culoarea si greutatea tacamurilor influenteaza gustul
27 iunie 2013

Din aceeaşi categorie:
Vinurile nobile, soluţia viticultorilor argentinieni pentru a face faţă concurenţei
(17 mai 2015)
207 vizualizări
Cinci lucruri despre cafea pe care probabil nu le stiai
(21 iunie 2019)
123 vizualizări
Porumbul, plin de vitamine
(29 iulie 2014)
149 vizualizări
Lucruri pe care nu le ştii despre ceaiul verde
(13 august 2013 - Cristina IANCU)
199 vizualizări
VIDEO Totul despre alimentatia sănătoasă la copii
(7 iunie 2022)
68 vizualizări
Aripioare glazurate cu miere
(16 februarie 2014)
232 vizualizări
Pericolul ascuns în roşiile ţuguiate consumate de români. Specialiştii trag un semnal de alarmă
(2 iunie 2021)
161 vizualizări
Cele mai bune motive pentru care ar trebui să consumi mai des zmeură
(27 februarie 2017)
187 vizualizări
Sibiu ar putea deveni prima Regiune Gastronomică Europeană din România
(25 septembrie 2016)
293 vizualizări
Şi sarea, nu numai zahărul, joacă un rol în diabet
(1 martie 2016)
272 vizualizări
Ce aliment a interzis Regina Marii Britanii în bucătăria regală?
(11 august 2016)
236 vizualizări
Conopidă pane
(12 noiembrie 2013)
180 vizualizări
40 de producători români, la cel mai mare târg internaţional de agricultură ecologică
(5 februarie 2014)
390 vizualizări
Ce fel de ceai preferi?
(19 iulie 2013 - Clara ION)
137 vizualizări
Borş de peşte ca-n Delta Dunării
(3 iulie 2024)
4744 vizualizări
Inele de cartofi cu sos de iaurt
(19 iunie 2013)
152 vizualizări
Cum recunoaşteţi mierea naturală?
(28 octombrie 2013)
232 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole