Cercetatorii Universitatii Oxford au ajuns la concluzia ca forma si culoarea veselei si a tacamurile influenteaza gustul bucatelor. Coordonatorul studiului, Vanessa Harrar, spune ca si o schimbare subtila a veselei si a tacamurilor poate afecta perceptia asupra mancarurilor. De exemplu, voluntarii care au consumat iaurt simplu cu lingurite colorate au definit acest produs ca fiind mai dulce si mai scump, in comparatie cu momentul in care au mancat iaurt cu fructe (de culoare roz) cu o lingurita alba. Si tot iaurtul a parut mai dens atunci cand a fost consumat cu o lingurita de plastic.
De asemenea, branza li s-a parut mai sarata atunci cand a fost mancata doar cu ajutorul unui cutit si nu cu furculita sau scobitoarea.
Studiul sugereaza ca avem un raspuns emotional la culori si experienta senzoriala a mancatului se construieste pe asocierile pe care le facem intre culori si alimente. Potrivit Vanessei Harrar, culoarea alimentelor apare diferit in functie baza pe care este prezentata, ai astfel simtitm gusturi diferite.
Psihologii care au participat la studiu ne sfatuiesc sa evitam rosul atat in privinta veselei, cat si in privinta tacamurilor pentru ca aceasta culoare taie aperitul. In plus, daca vrem sa facem impresie este recomandat sa folosim tacamuri grele, pentru ca acestea sunt asociate cu mancarea mai buna.
Culoarea si greutatea tacamurilor influenteaza gustul
27 iunie 2013

Din aceeaşi categorie:
De ce apa îmbuteliată este una dintre cele mai mari farse din istoria modernă, lucru valabil şi pentru România
(29 mai 2017)
512 vizualizări
Temperatura optimă a vinului
(5 iulie 2013 - Clara ION)
221 vizualizări
Legume gratinate
(30 iulie 2015)
105 vizualizări
Zeci de tone de lămâi şi mandarine cu pesticide au ajuns în magazine. Director ANSVSA: Oamenii nu mai pot face nimic
(16 decembrie 2021)
178 vizualizări
Cele mai nocive alimente pentru cei mici
(11 noiembrie 2013)
256 vizualizări
Povestea scoţianului care face bunătăţi româneşti la standarde europene
(16 ianuarie 2017)
421 vizualizări
Ambalajele unor produselor alimentare conţin substanţe chimice nocive
(29 octombrie 2015)
93 vizualizări
Ingredientul banal care topeşte grăsimea de pe burtă. Trebuie să îl mănânci în fiecare zi
(24 septembrie 2020)
136 vizualizări
Alimentul toxic din bucataria romanilor. Foarte multe gospodine NU stiu cat e de periculos
(21 octombrie 2020)
221 vizualizări
Zahărul verde, recomandat ca îndulcitor de cafea
(11 aprilie 2016)
447 vizualizări
Un român a bătut italienii la pizza - Locul doi la Campionatul European de Pizza
(16 iunie 2014)
173 vizualizări
Vinete la grătar
(6 august 2013)
1109 vizualizări
Ulei de măsline virgin vândut ca fiind extravirgin într-un mare lanţ de supermarketuri
(12 februarie 2018)
955 vizualizări
Cele 38 de alimente care nu trebuie ţinute în frigider, sub nicio formă. Cu multe dintre ele, ai procedat greşit până acum
(2 iunie 2022)
759 vizualizări
Este bine să mănânci în pat?
(27 ianuarie 2017)
116 vizualizări
Aperol Spritz - Istoria unui secret italian bine păstrat
(2 mai 2019)
457 vizualizări
Nucile previn bolile de inimă!
(4 octombrie 2013)
170 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole