Băutura care te energizează pentru întreaga zi nu este cafeaua, aşa cum te-ai fi aşteptat. Din contră, băută pe stomacul gol, ea îţi poate crea probleme. Ar fi bine ca pentru prima oră a dimineţii să alegi să bei o ceaşcă de ceai verde, înlocuind astfel cafeaua.

Primul lucru pe care mulţi dintre noi îl fac dimineaţa este să îşi prepare o cafea, pentru a avea energie întreaga zi. Ceea ce nu ştim este faptul că bând cafea pe stomacul gol ne facem mai mult rău decât bine. Nutrişioniştii ne sfătuiesc să alegem o băutură care să ne stimileze capacitatea de concentrare şi memoria, cum ar fi ceaiul verde. Acesta este foarte benefic pentru organismul nostru.

Un nou studiu confirmă că ceaiul verde este cea mai bună alegere pentru micul dejun, în special în cazul bărbaţilor. Consumul de ceai are o serie de beneficii, în special cognitive - este plin în polifenoli, substanţe chimice care accelerează circulaţia sanguină, îmbunătăţeşte activitatea cerebrală şi îi dă organismului o rezistenţă mai mare în faţa stresului.

Dacă ai probleme de concentrare sau de memorie, un ceai verde te va ajuta mai mult decât poate să o facă o cafea. El stimulează arderea grăsimilor prin accelerarea metabolismului.

Spre deosebire de cafea, ceaiul verde ajută la scăderea tensiunii arteriale, te protejează împotriva diabetului şi a hepatitei şi te scapă de respiraţia urât mirositoare, pentru că distruge bacteriile orale care o cauzează. Totodată, el îţi întăreşte sistemul imunitar şi te protejează împotriva răcelii.