Aproximativ 400 de mii de tone de diferite sortimente obţinute din grâu moale sunt frământate anual în Italia pentru producţia de pizza.
Consumul pe cap de locuitor ajunge în patria pizzei la aproximativ 8 kg, o cantitate semnificativă, dar încă mult sub consumul înregistrat în Statele Unite, aproximativ 13 kg, notează publicaţia agricultura.it, care citează un studiu realizat de Italmopa – Asociaţia Morarilor Industriali din Italia, membru al Federalimentare şi Confindustria.
Ce caracteristici trebuie să aibă făina pentru obţinerea unei pizza de calitate? Din fericire, nu există reguli universale şi fiecare bucătar ( pizzaiolo în italiană ) este liber să experimenteze propriul aluat, ţinând cont însă că aluatul trebuie să fie elastic şi, în acelaşi timp, să aibă o anumită duritate. În ceea ce priveşte pizza preferată, italienii nu au nicio ezitare: potrivit unui sondaj recent realizat de compania Doxa pentru Italmopa, Margherita este de departe pe primul loc, aproximativ 57% dintre cei intervievaţi, urmată de pizza Napoli (17%) ) şi de Quattro Stagioni (8%).
„Calitatea pizzei produse în Italia – subliniază Giorgio Agugiaro, un reprezentant al Italmopa – este recunoscută în întreaga lume şi datorită muncii şi angajamentului constant al morarilor noştri care au produs întotdeauna, cu pasiune şi mare competenţă, făină de grâu moale autentic şi de calitate superioară. Este folosită făină provenită din selectarea şi amestecarea celor mai bune materii prime, indiferent de originea lor, care datorită caracteristicilor lor sunt acum exportate cu succes în întreaga lume”.
Pandemia Covid-19 a influenţat masiv ”modalităţile de a consuma pizza, sinonime cu acea convivialitate pe care o dorim atât de mult astăzi”, mai notează publicaţia agricultura.it. Cererea este onorată în prezent prin livrare la domiciliu, dar numeroase pizzerii au fost afectate, prin scăderea veniturilor, fiind necesar un ajutor financiar din partea guvernului, după cum pledează siteul italian.
17 ianuarie, Ziua Internaţională a Pizzei
17 ianuarie 2021
- citeşte totul despre:
- pizza,
- ziua internationala,
- sortimente,
- grau,
- aluat,
- napoli
(224 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Zahărul rafinat, sărurile nitrice, aditivii au afectat sănătatea omului modern
(22 octombrie 2015)
277 vizualizări
Îndulcitorii naturali care bat zahărul
(9 octombrie 2014)
188 vizualizări
Cum se fierb corect ouăle, de fapt. Detaliul de care puţină lume ţine cont
(19 aprilie 2021)
201 vizualizări
Zahărul, la fel de periculos ca şi tutunul
(16 februarie 2015)
140 vizualizări
Înlocuieşte energizantul cu o banană
(27 iulie 2013 - Clara ION)
186 vizualizări
Varza murată şi beneficiile asupra organismului
(1 ianuarie 2014)
287 vizualizări
De ce este indicat consumul de ardei iute
(8 septembrie 2017)
697 vizualizări
Un celebru ghid culinar franţuzesc a făcut primul top al restaurantelor din România
(29 aprilie 2018)
909 vizualizări
Trucuri simple pentru cel mai bun şi mai arătos cozonac
(19 aprilie 2020)
233 vizualizări
Yell Wolf Pub te aşteaptă cu „Meniul zilei”. Ştii să prepari „dovlecei umpluţi”?
(20 noiembrie 2014)
179 vizualizări
Cartofii, cel mai ieftin remediu pentru oboseală
(13 decembrie 2014)
421 vizualizări
Noua obsesie alimentară a americanilor
(20 martie 2017)
448 vizualizări
Preţurile uleiului de măsline cresc puternic din cauza vremii nefavorabile din Italia şi Spania
(10 februarie 2017)
276 vizualizări
Alimentele procesate, duşmanul pe care-l tolerăm
(28 iunie 2013)
123 vizualizări
Proiect privind privind suprataxarea sucurilor cu zahăr, pentru descurajarea consumului şi reducerea anumitor boli grave
(17 aprilie 2018)
60 vizualizări
Cum tratezi indigestia de după Sărbători
(4 ianuarie 2014)
104 vizualizări
Cum prepari acasă cel mai bun frappe
(20 iulie 2015)
282 vizualizări
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E
De unde vin fructele? File din istoria păcănelelor
Dacă ai jucat vreodată un slot și te-ai întrebat „Ce caută lămâia asta aici?”, nu
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole


























