Aproximativ 400 de mii de tone de diferite sortimente obţinute din grâu moale sunt frământate anual în Italia pentru producţia de pizza.
Consumul pe cap de locuitor ajunge în patria pizzei la aproximativ 8 kg, o cantitate semnificativă, dar încă mult sub consumul înregistrat în Statele Unite, aproximativ 13 kg, notează publicaţia agricultura.it, care citează un studiu realizat de Italmopa – Asociaţia Morarilor Industriali din Italia, membru al Federalimentare şi Confindustria.
Ce caracteristici trebuie să aibă făina pentru obţinerea unei pizza de calitate? Din fericire, nu există reguli universale şi fiecare bucătar ( pizzaiolo în italiană ) este liber să experimenteze propriul aluat, ţinând cont însă că aluatul trebuie să fie elastic şi, în acelaşi timp, să aibă o anumită duritate. În ceea ce priveşte pizza preferată, italienii nu au nicio ezitare: potrivit unui sondaj recent realizat de compania Doxa pentru Italmopa, Margherita este de departe pe primul loc, aproximativ 57% dintre cei intervievaţi, urmată de pizza Napoli (17%) ) şi de Quattro Stagioni (8%).
„Calitatea pizzei produse în Italia – subliniază Giorgio Agugiaro, un reprezentant al Italmopa – este recunoscută în întreaga lume şi datorită muncii şi angajamentului constant al morarilor noştri care au produs întotdeauna, cu pasiune şi mare competenţă, făină de grâu moale autentic şi de calitate superioară. Este folosită făină provenită din selectarea şi amestecarea celor mai bune materii prime, indiferent de originea lor, care datorită caracteristicilor lor sunt acum exportate cu succes în întreaga lume”.
Pandemia Covid-19 a influenţat masiv ”modalităţile de a consuma pizza, sinonime cu acea convivialitate pe care o dorim atât de mult astăzi”, mai notează publicaţia agricultura.it. Cererea este onorată în prezent prin livrare la domiciliu, dar numeroase pizzerii au fost afectate, prin scăderea veniturilor, fiind necesar un ajutor financiar din partea guvernului, după cum pledează siteul italian.
17 ianuarie, Ziua Internaţională a Pizzei
17 ianuarie 2021
- citeşte totul despre:
- pizza,
- ziua internationala,
- sortimente,
- grau,
- aluat,
- napoli


Din aceeaşi categorie:
Beneficiile uimitoare ale gogosarilor
(5 noiembrie 2015)
131 vizualizări
Cele mai nesănătoase sucuri
(18 august 2015)
139 vizualizări
Un mic dejun copios te poate ajuta să pierzi din greutate
(24 august 2017)
161 vizualizări
Berea rămâne băutura alcoolică preferată a românilor
(6 septembrie 2017)
368 vizualizări
Margarina, chipsurile, popcornul, mezelurile şi supele la plic interzise din 2021. Decizie a Comisiei Europene
(7 octombrie 2019)
213 vizualizări
Cartoful copt perfect
(14 august 2013)
3463 vizualizări
Zahărul verde, recomandat ca îndulcitor de cafea
(11 aprilie 2016)
450 vizualizări
Muraturile isi fac loc in camara la inceput de toamna. Invata cum sa le pregatesti ca la carte si ce metode sa folosesti pentru a avea rezultatele dorite.
(25 septembrie 2020)
128 vizualizări
Alimentele banale care devin toxice in cateva minute. Greseala pe care o fac multe gospodine
(10 noiembrie 2020)
142 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
(2 aprilie 2024)
306 vizualizări
Apicultorii români vor taxe vamale pentru mierea provenită din ţările extracomunitare
(3 aprilie 2016)
221 vizualizări
Zeci de tone de lămâi şi mandarine cu pesticide au ajuns în magazine. Director ANSVSA: Oamenii nu mai pot face nimic
(16 decembrie 2021)
180 vizualizări
Varza murată şi beneficiile asupra organismului
(1 ianuarie 2014)
276 vizualizări
Tinctura de propolis poate ajuta la vindecarea a 15 boli
(10 octombrie 2017)
647 vizualizări
DIETA cu avocado. Cum poţi slăbi rapid şi sănătos 5 kilograme într-o săptămână
(29 noiembrie 2019)
523 vizualizări
Cum a ajuns uleiul de palmier în aproape toate alimentele. Un lobby asemnătător cu cel al tutunului şi alcoolului
(6 iulie 2021)
83 vizualizări
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic 4 ceşti de cafea
(17 februarie 2020)
102 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

În zilele noastre, este ușor să pariezi pe meciuri de fotbal live și pe zeci de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
De ce să nu mănânci niciodată pepene roşu cu pâine sau cu brânză.
Publicat la data de 17 iunie 2025
-
Un brand al oraşului: Restaurantul lui Gherea din Gara Ploieşti
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an!
Publicat la data de 20 iunie 2025
-
Castelul Bran sau Castelul lui Dracula
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Vinete gratinate cu roşii şi brânzeturi rase
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Strategii de pariuri pe goluri – ce trebuie să ştii?
Publicat la data de 19 iunie 2025