Dacă colăceii nu îţi dau pace şi vrei să scapi de câteva kilograme în plus, atunci te poţi folosi de o legumă care topeşte grăsimea de pe burtă. Consumată zi de zi, leguma aceasta va deveni aliatul tău în dietă.

 

Ingredientul banal care topeşte grăsimea de pe burtă

 

Practic, nu vorbim despre o anumită cură de slăbire, tot ce trebuie să faci este să introduci aproximativ 80 – 100 de grame de ceapă roşie în alimentaţia zilnică. Însă trebuie să fim atenţi ca alimentaţia să fie una sănătoasă şi să conţină nutrienţi şi vitamine.

 

Nutriţioniştii susţin că doar după o lună, în care aţi consumat zilnic între 80 şi 100 de grame de ceapă roşie crudă, veţi fi surprinşi într-un mod plăcut. O să observaţi că aţi dat jos cel puţin câteva kilograme fără a face nici cel mai mic efort, potrivit clickpentrufemei.ro.

 

Ceapa, mai ales cea roşie, conţine compuşi activi care ajută digestia. Aceşti compuşi pe care  ceapa roşie îi conţine fluidifică sângele, previne formarea trombilor şi reduc nivelul colesterolului tău. Nutriţioniştii mai spun că, ceapa roşie are de două ori mai multe proprietăţi antioxidante spre deosebire de ceapa albă.

 

Antioxidanţi

 

Ceapa roşie este o adevărată sursă de flavonide şi polifenoli, antioxidanţi care previn degradarea celulară. Aceştia combat formarea tumorilor şi reduc dramatic procesele inflamatorii.

 

Potrivit oamenilor de ştiinţă, o porţie bună de ceapă roşie, adăugată zi de zi în meniu, este mult mai eficientă pentru sănătatea organismului decât orice supliment alimentar pe bază de antioxidanţi. Acest lucru se datorează faptului că organismul recunoaşte mult mai uşor nutriţii atunci când provin din surse naturale decât atunci când vorbim despre produşi de sinteză.

 

Ceaiul din coji de ceapă

 

Consumată zilnic, ceapa roşie întăreşte celulele, reduce procesele inflamatorii şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, dar şi la diabetul. Ceaiul obţinut din cojile de ceapă este indicat pentru tratarea afecţiunilor în gât, a răcelilor sau a durerilor în piept.

 

E bine de ştiut că, ceapa odată cojită trebuie consumată imediat, altfel devine toxică. Ceapa nu trebuie păstrată în frigider.

 

Ceapa roşie se păstrează în locuri răcoroase, uscate şi bine aerisite. Nu trebuie ţinută în frigider sau pungi de plastic, pentru că în ambele cazuri se deteriorează mai repede. Odată ce aţi curăţat sau tocat ceapa, consumaţi-o, altfel îşi pierde calităţile, devenind toxică. Nu consumaţi ceapă ce prezintă zone putrezite, pete sau mucegai.

 

 

Sursa: www.playtech.ro