Prea multă sau prea puţină, sarea este ingredientul care echilibrează gustul unui preparat culinar. Dar banala sare nu e doar pentru mâncare. Mai are şi alte întrebuinţări despre care sigur nu ştii. Şi pe care te invităm să le descoperi.

 

Sarea nu e doar pentru mâncare. Iată ce întrebuinţări mai are despre care sigur nu ştiai

Te-ai gândit vreodată că este folosită şi în wellness? Ba chiar cu succes, atât în tratamente pentru sănătate cât şi pentru frumuseţe, pe care le poţi urma acasă. Iată cum:

 

Scrub pentru o piele mai catifelată

 

Cristalele de sare sunt grozave pentru a exfolia pielea şi a îndepărta celulele moarte. Şi e atât de simplu de preparat… Pune într-un bol câteva linguri de sare fină, apoi adaugă câteva linguri de ulei vegetal (de măsline sau avocado, bogat în vitamine). Pentru un efect de anti-îmbătrânire poţi folosi uleiurile de jojoba sau argan. Dacă scopul tău este o piele mai hidratată şi elastică, atunci adaugă în sare iaurt sau lapte şi o lingură de miere. Foloseşte pasta ca pe orice alt scrub, cu mişcări blânde, circulare, apoi clăteşte cu apă călduţă.

 

Tratament anticelulitic şi de eliminare a acumulării de lichid

 

Pune sare grosieră într-un vas şi adaugă ulei de măsline. Masează zonele afectate de celulită cu acest amestec. Nu doar că vei pune celulita pe fugă, dar în acest fel vei elimina şi apa acumulată în exces în ţesuturi. Pielea ta va deveni netedă şi va străluci din nou!

 

Detoxifiere şi revitalizare

 

Dizolvă un kilogram de sare în cada cu apă şi scufundă-te în ea. Bucură-te de efectul de detoxifiere şi revitalizare. Dacă vrei să te simţi plină de energie, adaugă în cada cu apă şi sare o crenguţă de rozmarin. Această plantă este un remediu excelent împotriva durerilor de cap şi ajută la o mai bună capacitate de concentrare. De asemenea, promovează regenerarea celulară şi buna dispoziţie.

 

Reducerea edemelor picioarelor

 

Pe lângă faptul că este relaxantă, o baie cu sare la picioare este excelentă pentru dezumflarea gleznelor inflamate după o zi obositoare. Pune câteva linguri de sare în apă caldă, o crenguţă de rozmarin ori salvie şi câteva picături de ulei esenţial de ienupăr sau lămâie. Efectul va fi de răcorire şi detoxifiere. Alternează apoi duşuri reci şi calde, pentru drenare.

 

 

 

 

Sursa: www.avantaje.ro