Specialiştii pun sare în paharul de vin pentru a îmbunătăţi aroma acestuia.
Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, notează The Independent.
Poate vi se pare ciudat, dar înainte de a turna vinul în pahar, adăugaţi un praf de sare. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate netezi şi echilibra gustul unui vin. Myhrvold a testat metoda prima oară la o petrecere, acum câţiva ani, scrie The Wall Street Journal.
Acesta povesteşte că la un moment dat se afla la o vinărie, când cineva a spus că şi-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos şi să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adaugat puţină sare în pahar. Gustul vinului s-a îmbunătăţit, iar toţi cei de la masă i-au urmat gestul.
Pentru iubitorii vinului, echilibrarea aromelor este crucială, motiv pentru care există o listă destul de lungă cu tehnici în acest sens. Unii merg, de exemplu, pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.
Când şi de ce se pune sare în paharul de vin
8 iulie 2017
- citeşte totul despre:
- vin,
- specialisti,
- gust,
- pahar,
- sare





Din aceeaşi categorie:
Coriandrul – inamic al colesterolului
(29 iunie 2015)
310 vizualizări
5 alimente dăunătoare dacă le consumi crude. Românii habar nu aveau, deşi le mâncau zilnic
(4 octombrie 2020)
430 vizualizări
Dieta de post, terapie pentru trup şi suflet
(17 noiembrie 2015)
133 vizualizări
Cum recunoaşteţi mierea naturală?
(28 octombrie 2013)
226 vizualizări
Curry, un condiment pentru sănătate
(19 decembrie 2013)
212 vizualizări
Superstiţii culinare
(17 august 2013)
374 vizualizări
Zăpada cu gust de jambon i-a înnebunit pe câinii din localitatea slovenă Sezana
(21 ianuarie 2017)
705 vizualizări
Povestea scoţianului care face bunătăţi româneşti la standarde europene
(16 ianuarie 2017)
422 vizualizări
Cum ne îmbolnăvim din bucătărie. Cercetătorii români explică de ce niciodată nu trebuie să spălăm carnea de pui
(23 aprilie 2021)
140 vizualizări
11 iulie, ziua mondială a ciocolatei
(11 iulie 2014)
806 vizualizări
Cât timp poţi păstra alimentele în congelator în condiţii optime. Aceasta este perioada maximă recomandată
(13 aprilie 2022)
1766 vizualizări
Un celebru ghid culinar franţuzesc a făcut primul top al restaurantelor din România
(29 aprilie 2018)
902 vizualizări
Cum se fabrica Eugenia, desertul preferat al românilor VIDEO
(15 februarie 2017)
600 vizualizări
Alimentul care reprezintă un pericol de Florii. ANPC trage un semnal de alarmă
(24 aprilie 2021)
154 vizualizări
Cojile de ceapă, efect miraculos au asupra sănătăţii
(7 noiembrie 2014)
178 vizualizări
Zahărul rafinat, sărurile nitrice, aditivii au afectat sănătatea omului modern
(22 octombrie 2015)
271 vizualizări
Alimentul care ajută la curăţarea plămânilor. E considerat o minune a naturii
(8 aprilie 2021)
195 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole