Specialiştii pun sare în paharul de vin pentru a îmbunătăţi aroma acestuia.
Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, notează The Independent.
Poate vi se pare ciudat, dar înainte de a turna vinul în pahar, adăugaţi un praf de sare. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate netezi şi echilibra gustul unui vin. Myhrvold a testat metoda prima oară la o petrecere, acum câţiva ani, scrie The Wall Street Journal.
Acesta povesteşte că la un moment dat se afla la o vinărie, când cineva a spus că şi-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos şi să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adaugat puţină sare în pahar. Gustul vinului s-a îmbunătăţit, iar toţi cei de la masă i-au urmat gestul.
Pentru iubitorii vinului, echilibrarea aromelor este crucială, motiv pentru care există o listă destul de lungă cu tehnici în acest sens. Unii merg, de exemplu, pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.
Când şi de ce se pune sare în paharul de vin
8 iulie 2017
- citeşte totul despre:
- vin,
- specialisti,
- gust,
- pahar,
- sare





Din aceeaşi categorie:
Cinci asocieri periculoase de medicamente cu alimente care vă îmbolnăvesc
(18 iunie 2014)
345 vizualizări
Cum ne afectează sănătatea chimicalele din fructe şi legume. Medic: "Cadmiul creşte şi produce riscul de apariţie a cancerului!"
(16 iunie 2020)
242 vizualizări
Care sunt cele mai sănătoase fructe şi legume pentru consum în România.
(27 iunie 2019)
131 vizualizări
Cele mai nesănătoase sucuri
(18 august 2015)
141 vizualizări
Dieta de post, terapie pentru trup şi suflet
(17 noiembrie 2015)
133 vizualizări
Specialişti nutriţie: Fructele nu îngraşă, chiar dacă au fructoză
(28 mai 2019)
118 vizualizări
Berea este un analgezic mai bun decât paracetamolul
(30 aprilie 2017)
361 vizualizări
Cum se „otrăvesc” românii zilnic
(11 octombrie 2017)
739 vizualizări
Ciocolata neagră, bună pentru cardiaci
(12 ianuarie 2015)
299 vizualizări
Băuturile pe care un barman nu le-ar comanda niciodată
(25 iunie 2017)
173 vizualizări
Un tip de ceai poate scădea riscul de dezvoltare a diabetului de tip II
(3 martie 2015)
156 vizualizări
Cea mai bună metodă de a tăia un pepene roşu VIDEO
(15 iulie 2015)
660 vizualizări
De ce să nu mănânci niciodată pepene roşu cu pâine sau cu brânză.
(17 iunie 2025)
3340 vizualizări
Călătorie culinară în Grecia
(30 iulie 2013 - Cristina IANCU)
182 vizualizări
Care sunt fructele şi legumele care conţin concentraţii mari de pesticide
(29 mai 2015)
232 vizualizări
Zăpada cu gust de jambon i-a înnebunit pe câinii din localitatea slovenă Sezana
(21 ianuarie 2017)
707 vizualizări
Efectele nebănuite ale porumbului fiert
(3 august 2015)
235 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Dacă ai jucat vreodată un slot și te-ai întrebat „Ce caută lămâia asta aici?”, nu
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole