Dacă sunteţi în căutarea unor suplimente alimentare care să vă tonifice organismul, ginseng-ul şi microalgele Chlorella sunt două dintre cele mai bune opţiuni.
Ginseng-ul coreean (Panax ginseng) este folosit încă din timpuri străvechi în medicina asiatică. Numele său îşi are originea în grecescul ”panakeia”, care se traduce în limba română în sintagma ”vindecă tot”.
Această plantă creşte capacitatea organismului de a se adapta la stres fizic şi psihic, reglând nivelul cortizolului pe axa hipotalamus – hipofiza – corticosuprarenale.
Potrivit unui studiu realizat de Clinica Mayo, administrarea de ginseng a dat rezultate bune în atenuarea oboselii în cazul pacienţilor bolnavi de cancer.
Printre alte beneficii ale ginseng-ului se numără îmbunătăţirea funcţiei imunitare, creşterea longevităţii, îmbunătăţirea performanţelor mentale, cât şi a sermatogenezei şi potenţei.
Ginseng. Alte avantaje:
De asemenea, această plantă-minune reduce riscul accidentelor cardio şi cerebrovasculare, îmbunătăţind, în acelaşi timp, metabolismul lipidelor şi al glucidelor.
Ginseng-ul poate creşte presiunea arterială. Persoanele care urmează un tratament alopat pentru diabet nu vor consuma ginseng decât la recomandarea unui specialist.
Ginseng-ul are şapte substanţe constituente, ginsenozide, care pot avea efecte anti-infalmatorii, potrivit unor experimente publicate în publicaţia Journal of Transitional Medicine.
Efectele ginsenozidelor sunt vizibile în special în diferite nivele ale activităţii imunologice.
Aceste suplimente alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat, ci doar să îl completeze. Produsele nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor.
Microalgele Chlorella ajută la detoxifierea organismului
Microalgele Chlorella au proprietăţi de detoxifiere a organismului, prin legarea şi eliminarea din organism a metalelor grele, precum mercur, cadmiu, arsenic sau plumb.
Alte substanţe pe care acest supliment alimentar le elimină sunt pesticidele, dioxina, mucegaiurile, neurotoxinele şi alcoolul. De asemenea, Chlorella ajută la alcalinizarea pH-ului sangvin.
Printre beneficiile acestei microalge care se multiplică doar în condiţii speciale, având nevoie de lumină solară puternică şi de o cantitate mare de dioxid de carbon în apă, este şi reducerea tulburărilor intestinale, cât şi diminuarea halitozei – respiraţia urât mirositoare.
Chlorella ajută la tonifierea generală şi reducerea efectelor îmbătrânirii. Consumul acestui supliment alimentar duce la refacerea structurii materialului genetic ADN şi ARN, cât şi la accelerarea reparării ţesuturilor şi regenerarea celulelor.
Această microalgă ajută în special la ameliorarea stărilor de efort fizic prelungit sau de convalescenţă, stimulând procesul de cicatrizare a rănilor. Este o sursă importantă de clorofilă, crescând utilizarea celulară a oxigenului.
Tot ce trebuie să ştii despre ginseng şi chlorella, două tonice excelente
23 mai 2017
- citeşte totul despre:
- ginseng,
- suplimente,
- chrlorella,
- alimentare,
- organism





Din aceeaşi categorie:
Ştii totul despre bere?
(28 iulie 2013 - Cristina IANCU)
587 vizualizări
Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mănânci avocado în fiecare zi
(25 noiembrie 2019)
341 vizualizări
Vinul roşu, cel mai bun medicament din lume
(7 decembrie 2013)
315 vizualizări
Ce se întâmplă dacă mănânci banane zilnic. Schimbările imediate care au loc în corpul tău
(19 octombrie 2020)
518 vizualizări
Alimentele care sunt nocive dacă le mănânci dimineaţa. Din păcate, mulţi români le consumă
(16 septembrie 2020)
167 vizualizări
Vinetele, alimentul potrivit pentru zilele caniculare
(17 august 2014)
106 vizualizări
ANPC: Jumătate din sortimentele de jeleuri conţin coloranţi extraşi din gândaci
(7 iulie 2016)
723 vizualizări
Istoria ceaiului
(20 aprilie 2023)
545 vizualizări
Stufat de peşte
(4 aprilie 2015)
499 vizualizări
Zece lucruri inedite despre îngheţată
(15 iulie 2013 - Cristina IANCU)
138 vizualizări
Alimente care pot să te ucidă pe care majoritatea oamenilor le consuma
(17 aprilie 2017)
236 vizualizări
Tarhonul face minuni pentru sănătate
(2 august 2013 - Cristina IANCU)
979 vizualizări
De ce e bine să mănânci ananas după mesele copioase
(24 aprilie 2017)
1181 vizualizări
Singurul aliment la care să nu renunţi niciodată dacă vrei să slăbeşti
(2 martie 2017)
418 vizualizări
Efectele miraculoase ale gălbenuşului de ou
(16 septembrie 2013 - Cristina IANCU)
206 vizualizări
Prea multă pâine poate duce la depresie
(9 august 2015)
69 vizualizări
Cele mai periculoase combinaţii de medicamente şi alimente
(27 februarie 2015)
219 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole