Toate femeile tin la un moment dat dieta la un moment dat, fie ca acest lucru se intampla in adolescenta sau dupa ce nasc. Suntem predispuse sa luam in greutate, fie ca vrem acest lucru sau nu. Traind intr-o lume plina de tentatii, in care timpul pe care il petrecem in bucatarie este din ce in ce mai scurt, kilogramele in plus devin o parte din rutina. Atunci cand suntem la dieta, avem tendinta de a renunta la cat mai multe alimente, in speranta ca acest lucru ne va ajuta sa slabim. Ne luam adio de la ciocolata, cartofi prajiti si paine si le inlocuim cu fructe, legume si carne slaba.

Suntem tentate să renunţăm la carbohidraţi definitiv, deoarece aşa ne îndrumă majoritatea dietelor. Noile studii arată însă că oamenii care consumă cereale întregi absorb mai puţine calorii din mâncare. Un studiu condus de o echipă de cercetători americani a arătat că persoanele care înlocuiesc orezul alb cu cel brun şi consumă cereale întregi scapă de kilogramele în plus mult mai uşor. Aceste cereale reduc absorbţia caloriilor în timpul digestiei şi accelerează metabolismul.

Simpla înlocuire a carbohidraţilor rafinaţi cu cereale întregi te ajută să scapi de aproximativ 3 kilograme anual, fără a renunţa la alte alimente şi fără a face mişcare. Cerealele întregi cresc cantitatea de fibre ingerate. Aceste grâne întregi nu sunt digerate, ci au rolul de a ne scăpa de toate alimentele nedigerate prin eliminarea lor.

Diferenţa se mai observă şi în arderea de calorii care are loc atunci când nu facem mişcare. Chiar dacă nu ne ducem la sală, metabolismul nostru nu încetează să funcţioneze. Acest tip de cereale ne ajută să ardem mai multe calorii decât în mod obişnuit.

Pentru a ne bucura de acest efect miraculos, trebuie doar să înlocuim carbohidraţii rafinaţi cu alimente precum orezul brun, orzul, hrişca, bulgurul sau ovăzul. De asemenea, fiecare porţie trebuie să aibă cel puţin 3 grame de fibre.

Iată alte alimente la care nu trebuie să renunţi dacă vrei să slăbeşti

Ouă întregi

Noile studii au arătat că ouăle întregi nu trebuie evitate atunci când suntem la dietă. Acestea scad nivelul de colesterol din sânge şi ne ajută să evităm diferitele afecţiuni ale inimii. În curele de slăbire sunt indispensabile, deoarece sunt bogate în proteine şi grăsimi sănătoase, care conferă saţietate, fără prea multe calorii. 

Somon

Pe lângă funcţionarea corectă a tiroidei, somonul îţi ajută metabolismul să facă faţă provocărilor zilnice. De asemenea, toate fructele de mare te pot ajuta să îţi menţii funcţionarea optimă a metabolismului, pentru a avea efecte maxime în dieta pe care o ţii.

Piept de pui

Carnea slabă este foarte importantă dacă vrei să scapi de kilogramele nedorite. Deşi aceasta a fost interzisă în mai multe diete, efectele sale benefice se văd prin cantitatea mare de proteine ce te fac să arzi mai multe calorii în fiecare zi.

Fasole

Se pare că şi fasolea te poate ajuta să slăbeşti. Acest aliment este bogat în proteine şi fibre, dar trebuie să ai grijă la modul de preparare, pentru a evita problemele digestive.

Iaurturi grase

Iaurturile conţin bacterii probiotice care îţi îmbunătăţesc digestia. O digestie sănătoasă este calea spre o siluetă de invidiat. Iaurtul bogat în grăsimi nu trebuie evitat, deoarece acesta este cel mai sănătos. Acest tip de iaurt reduce riscul de obezitate şi de diabet.