Delicatese din Maramureş, dar şi din Turcia şi Grecia, vor putea fi cumpărate, începând de vineri, la piaţa de sezon "Crăciunul în Bucate", deschisă în Parcul Unirii din Capitală, informează un comunicat al organizatorilor.

Timp de 12 zile, vizitatorii se pot aproviziona de la târg cu produse tradiţionale, pentru mesele de Crăciun şi Revelion, provenite de la fermele din apropierea Bucureştiului, din Braşov şi Prahova, dar şi cu mâncăruri şi preparate din bucătăriile altor ţări, Grecia, Italia, Turcia, Iran.

Cei care vor trece pragul târgului pot participa la concursuri de gătit şi la diverse demonstraţii şi workshopuri culinare susţinute de chefi cunoscuţi, participanţi la TV show-uri gastronomice cunoscute.

În Parcul Unirii vor fi amenajate şi minirestaurante unde se vor pregăti pe loc, pe grătare şi în ceaune, diferite mâncăruri tradiţionale româneşti — pomana porcului, diverse tochituri, fasole cu ciolan, peşte pe grătar pentru zile cu dezlegare la peşte etc., dar şi din bucătării internaţionale — iraniană, italiană, turcească, grecească.

Evenimentul din Parcul Unirii vine, pe lângă produsele culinare, şi cu o ofertă de cadouri diverse, pentru toate vârstele: decoraţiuni de sezon, produse vestimentare, accesorii şi bijuterii handmade.

La târg vor fi prezenţi producători şi distribuitori de mezeluri tradiţionale, brânzeturi diverse şi alte produse lactate, murături, gemuri, zacuscă, miere şi sucuri naturale.

Amatorii de bucate tradiţionale româneşti vor găsi la evenimentul din centrul Capitalei o adevărată piaţă volantă cu specific de Crăciun, de unde îşi pot lua cârnaţi, muşchi afumat, slănină, pastrame şi caşuri, telemea şi caşcaval, toate provenite de la ferme din judeţul Braşov. Şi fermierii prahoveni sunt prezenţi la "Crăciunul în Bucate", cu diverse conserve de murături şi zacuscă, cu dulceţuri şi gemuri de casă.

Intrarea la "Crăciunul în Bucate" este liberă. Pe parcursul celor 12 zile, evenimentul este accesibil publicului larg, zilnic, între orele 12,00 şi 22,00.