ingrediente:
■ 4 albuşuri
■ 250 g zahăr tos
■ 1 linguriţă amidon
■ 1 linguriţă oţet alb
■ 300 ml frişcă lichidă
■ 100 g ciocolată cu lapte, topită
■ 1 linguriţă esenţă de vanilie
■ 100 g mini ouă de ciocolată pentru servit
Mod de preparare
1 Încinge cuptorul la semnul ½ /100°C temperatura cea mai mică. Bate albuşurile spumă cu ajutorul telului electric, adaugă zahărul în două reprize, continuă să baţi, până când obţii o spumă densă şi lucioasă.
Încorporează amidonul şi oţetul. Tapetează tava de copt cu hârtie de copt şi pune 6 grămăjoare de bezea – cuiburile.
Dă la cuptor 1 ½ ore, până când devin crocante şi uscate. Opreşte cuptorul şi lasă să se răcească complet în cuptor.
2 Bate frişca spumă şi apoi încorporează ciocolata topită şi răcită şi esenţa de vanilie. Porţionează în cuiburi, presară mini ouă de ciocolată şi serveşte.
Pont! În altă variantă, înlocuieşte ciocolata cu crema Nutella şi adaugă câteva picături de esenţă de rom.
- See more at: http://www.avantaje.ro/articol/cuiburi-de-bezea-cu-ciocolata#sthash.7WiS3DsF.dpuf
Ingrediente:
4 albuşuri
250 g zahăr tos
1 linguriţă amidon
1 linguriţă oţet alb
300 ml frişcă lichidă
100 g ciocolată cu lapte, topită
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 g mini ouă de ciocolată pentru servit
Mod de preparare
Încinge cuptorul la semnul ½ /100°C temperatura cea mai mică. Bate albuşurile spumă cu ajutorul telului electric, adaugă zahărul în două reprize, continuă să baţi, până când obţii o spumă densă şi lucioasă.
Încorporează amidonul şi oţetul. Tapetează tava de copt cu hârtie de copt şi pune 6 grămăjoare de bezea – cuiburile.
Dă la cuptor 1 ½ ore, până când devin crocante şi uscate. Opreşte cuptorul şi lasă să se răcească complet în cuptor.
Bate frişca spumă şi apoi încorporează ciocolata topită şi răcită şi esenţa de vanilie. Porţionează în cuiburi, presară mini ouă de ciocolată şi serveşte.
Pont! În altă variantă, înlocuieşte ciocolata cu crema Nutella şi adaugă câteva picături de esenţă de rom.