Potrivit unei programări mai vechi, când săbiile erau în teacă, pe 17 iunie urma să se desfăşoare Adunarea Generală a Asociaţilor AS Petrolul 52 când trebuia să se desemneze noul preşedinte al clubului. Anticipând această şedinţa, asociatul finanţator Veolia şi-a făcut cunoscută public opţiunea încă din 13 iunie când a avut loc faimoasa conferinţă de presă în care s-a comunicat că Veolia nu mai finanţează clubul Petrolul, anunţându-l ca propunere pe Marius Stan, fostul manager al Oţelului Galaţi, cel care a asigurat conducerea clubului când echipa gălăţeană a cucerit titlul.

 

Deşi trebuia să fie o conferinţă de presă liniştită, plină de speranţe pentru suporteri, ea a avut un final catastrofal deoarece, pe baza unor diferende mai vechi dintre Mihailovici, CEO Veolia România şi  ultraşii petrolişti, nemulţumiţi de lipsa de transparenţă a controversatului conducător al Veolia, tensiunea a escaladat, iar Mădălin Mihailovici a părăsit conferinţă de presă anunţând că Veolia retrage finanţarea. Sigur, lăsând şi un Marius Stan împietrit, în calitate de invitat care este lăsat singur în casă, în faţă “lupilor”. Surprinzător sau nu, Stan a făcut o figura excelentă în faţă ultrasilor ploieşteni, el dovedind încă odată, dacă mai era cazul, că este un tip onorabil şi elegant.

 

După “evenimentele” din 13 iunie, taberele s-au duelat în comunicate, iniţial belicoase, iar apoi mai domolite, fiecare exprimându-şi intenţia de a continuă dialogul.

 

Principial, nimeni nu a vrut această despărţire. Practic, toţi au făcut câte ceva pentru a se ajunge la ea ! Astăzi ar fi urmat şedinţa de care aminteam şi care trebuia să stabilească parcursul si echipa de conducere pentru sezonul competiţional 2019-2020.

 

Va mai avea loc această şedinţa sau, din nou, după 3 ani trebuie să o luăm de la capăt ? Sperăm că cei în măsură să decidă asupra viitorului acestui club vor avea şi raţiune pentru că de orgolii au dat dovadă cu prisosinţă !