Crescătorii de bovine vor primi subvenţii de la bugetul de stat în valoare totală de 570 de milioane de lei, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ministrul Daniel Constantin a precizat că decizia vine ca urmare a perspectivelor de liberalizare a pieţei laptelui în 2015

„Cei 150.000 de beneficiari vor primi 570 de milioane de lei, sumele pentru ajutoarele pe care le acordăm din bugetul de stat pentru crescătorii de bovine. Este un ajutor pe care am încercat să-l schimbăm în acest an având în vedere anul 2015, an în care se va liberaliza piaţa laptelui. Cu alte cuvinte nu vor mai fi acele cote care există în momentul de faţă în Europa, chiar şi România, nu mai există acea plafonare pentru cei care au posibilitatea să investească şi să producă mai mult şi există un risc şi pentru ţara noastră pe care l-am subliniat încă de anul trecut şi nu-l ascundem: există un risc de a importa lapte din alte state la un preţ mult mai mic”, a declarat Daniel Constantin.

Ministrul a mai spus şi că fermierii care se ocupă de creşterea bovinelor vor primi în acest an, conform previziunilor care au în vedere calculele legate de producţie, între 730 şi 1.300 de lei pe cap de animal.