Lanţul de magazine de bricolaj bauMax, prezent şi pe piaţa din România, ia în discuţie retragerea din Europa de Est, a anunţat publicaţia austriacă "Die Presse", transmite Agerpres.

În 2012, pierderile grupului bauMax s-au dublat până la 126 milioane de euro, de la 47,2 milioane euro în 2011, în principal din cauza rezultatelor slabe înregistrate în România (pierderi de 26 milioane de euro) şi Turcia (pierderi de 14 milioane de euro).

Karlheinz Essl, fondatorul bauMax, a anunţat săptămâna trecută că vrea să vândă renumita sa colecţie de obiecte de artă statului austriac pentru 86 de milioane de euro. Colecţia este compusă din peste 7.000 de obiecte de artă, inclusiv lucrări de Oskar Kokoschka, Franz West, Hermann Nitsch şi Cindy Sherman.

Karlheinz Essl a precizat că banii rezultaţi de pe urma vânzării colecţiei vor fi alocaţi pentru salvarea locurilor de muncă din Austria, unde sunt 4.000 din cei 9.000 de angajaţi ai bauMax. În schimb, care va fi soarta diviziilor bauMax din străinătate nu este clar.