Salariul mediu nominal brut a fost în februarie de 2.247 lei, în scădere cu 0,1% faţă de ianuarie, iar cel net s-a plasat la 1.629 lei, în creştere cu un leu, cele mai mari câştiguri fiind consemnate în fabricarea produselor din tutun, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante, potrivit INS.

În industria fabricării produselor din tutun, salariul net a fost de 4.648 lei, iar la polul opus, în hoteluri şi restaurante, de 957 lei.

"Indicele câştigului salarial real pentru luna februarie 2014 faţă de luna precedentă, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 99,8%. Faţă de luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost de 121%, cu 0,4 puncte procentuale mai mic faţă de cel înregistrat în luna ianuarie 2014", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Avansul salariului mediu net faţă de ianuarie s-a datorat acordării de prime ocazionale, inclusiv pentru performanţe, sume din alte fonduri ori realizărilor de producţii şi încasărilor mai mari, în funcţie de contracte.