Lucrătorii de la uzina Dacia Renault, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, vor demara, miercuri, seria protestelor  cu un miting de amploare care va avea loc la  Mioveni.

Un număr de 10.000 de persoane, atât sindicalişti din sectorul construcţiilor de maşini, cât şi lucrători din alte ramuri industriale cer “finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu”.

“Acest tronson de autostradă este vital pentru ca Dacia Renault să îşi menţină un nivel competitiv pe piaţă şi să asigure stabilitatea locurilor de muncă şi venituri decente pentru angajaţi, iar  industria de subansamble şi componente auto dezvoltată pe orizontală – care asigură existenţa a 150.000 de lucrători şi a familiilor acestora – nu poate funcţiona în absenţa unei infrastructuri rutiere decente. Posibilităţi de finanţare pentru acest tronson de autostradă există, obligaţii asumate în raport cu Uniunea Europeană există, iar necesitatea construcţiei în regim prioritar nu poate fi negată sub nicio formă”, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor.

De asemenea, sindicaliştii cer Guvernului şi să ia măsuri urgente pentru modificarea legislaţiei muncii.

“Cadrul legal care reglementează în acest moment relaţiile din piaţa muncii este unul dezechilibrat, iar refuzul partenerilor politici de a-şi respecta cuvântul asumat prin semnătură a avut ca efect degradarea relaţiilor dintre partenerii sociali la toate nivelurile”, susţin sindicaliştii, în acelaşi comunicat de presă.