Crăciunul este extrem de aproape şi suntem convinşi că nu aţi terminat toate cumpărăturile. Şi cum vremurile sunt dificile suntem convinşi că mulţi căutaţi diverse metode de a face economii. Există câteva metode simple, cum ar fi listele de cumpărături, alocarea unui buget, vânarea ofertelor sau puteţi intra pe Kuplio.ro pentru a găsi cupoane de reduceri pentru mai multe magazine. Vă oferim mai multe sfaturi pentru a nu cheltui foarte mulţi bani pentru cadourile de sărbători. 

Lista de cumpărături 

Stabileşte din timp ce cadouri vrei să oferi. Care sunt persoanele cărora vrei să le oferi un cadou, ce mese de sărbători planifici, ce vei face în vacanţă. Planificaţi totul în scris şi încercaţi să nu vă abateţi de la ceea ce aţi stabilit. 

Buget fix 

Este important să stabiliţi un buget exact, în funcţie de posibilităţile financiare. Mulţi dintre noi depăşesc bugetul alocat, fiind furaţi de magia sărbătorilor. Dacă stabiliţi un buget realist, aveţi multe şanse să rămâneţi cu bani şi pentru plăcerile dumneavoastră. 

O mică vacanţă la munte sau o nouă haină sunt dorinţele la care v-aţi gândit suficient şi acum vi le puteţi îndeplini. 

Cumpără inteligent

A petrece Crăciunul cu un buget redus înseamnă şi cumpărături inteligente. Urmăriţi ofertele din magazine, căutaţi ofertele online şi utilizaţi cardurile cadou oferite de marile lanţuri de magazine. În felul asta veţi economisi suficient şi veţi avea bani pentru alte cheltuieli. Şi pentru cărţi puteţi descoperi reduceri importante, cărţile fiind un cadou extrem de plăcut. 

Atenţie la mesele de sărbători 

Putem reduce risipa alimentară atât de obişnuită românilor de sărbători. Pregătirea şi planificarea mesei poate fi o modalitate foarte bună de a menţine cheltuielile scăzute pentru alimente. De Crăciun este foarte uşor să cădeţi în capcana tradiţiei meselor îmbelşugate. 

Alcătuiţi un meniu special pentru masa de sărbători şi faceţi din timp pregătirile. Şi pentru că mesele de sărbători se lasă şi cu probleme de sănătate puteţi căuta Dr Max reduceri, mai ales că în perioada asta farmaciile au foarte multe oferte. 

  1.