Procesul de producţie al bobinei laminate la rece este uşor diferit în funcţie de varietatea şi specificaţiile materiilor prime şi produselor. Procesul general de producţie al bobinei de oţel laminat la rece (https://metinvestholding.com/ro/products/steel-coils/cold-rolled-coils) este prezentat după cum urmează

Decaparea. O unitate de decapare continuă este utilizată pentru a îndepărta solmul de oxid de fier de pe suprafaţa bobinei laminate la cald. Acidul este acum în mare parte acid clorhidric. Înainte de decapare, primul proces este sudarea şi laminarea, unele trec şi printr-o „recoacere neagră” continuă. După decapare, următoarele procese sunt spălarea, uscarea, tăierea şi rularea.

2. Laminare la rece. După decapare, ţagla de bandă este laminată la grosimea produsului finit prin laminarea la rece, în general fără recoacere intermediară. Rata totală de compresie a laminarii la rece a laminorului tandem cu cinci standuri este în general 60 ~ 80 %, în principal utilizat pentru plăci de automobile laminate, plăci emailate şi plăci galvanizate cu grosimea de 0,3 ~ 3 mm. Laminorul tandem cu şase standuri este utilizat în principal pentru a lamina foile placate cu tablă cu o grosime de 0,15 ~ 0,5 mm, iar rata totală de compresie a laminarii la rece este în general 70 ~ 90%.

3. Recoacere. Scopul recoacerii este de a elimina întărirea în urma laminării la rece şi de a face placa de oţel recristalizată şi înmuiată, cu o plasticitate bună. Metoda de recoacere poate fi: recoacerea bobinei în cuptor acoperit şi recoacere continuă în cuptor continuu. Recoacerea bobinei este împărţită în recoacerea bobinei restrânse şi recoacerea bobinei libere. Recoacerea în cuptor continuu este împărţită în recoacere verticală în cuptor continuu şi recoacere orizontală în cuptor continuu. În general, în cuptor sunt introduse gaze de protecţie. În prezent, majoritatea adoptă recoacerea în cuptorul acoperit, din motive legate de investiţii flexibile şi econome.

4. Nivelarea. Scopul nivelării este de a evita instabilitatea plastică şi de a îmbunătăţi calitatea (planeitatea şi starea suprafeţei) tablei de oţel recoapte în timpul ştanţarii. Există două tipuri de laminori de nivelare: cu un suport reversibil şi cu suport dublu, iar rata compresiei de nivelare este de 0,5 ~ 4%. Laminarea cu suport dublu, cu eficienţă ridicată şi viteză de compresie ridicată, poate fi utilizată pentru laminarea secundară la rece şi laminarea ulterioară a tablei subţiri de oţel. Operând cu un laminor continuu cu cinci suporturi, ce poate produce o acoperire de 0,10 ~ 0,15 mm, forfecarea şi ambalarea necesită o acoperire din tablă de oţel trimisă la prelucrarea unităţii de acoperire de tip galvanizat, cositor sau organic.

5. Forfecarea. În general, după nivelare urmează forfecarea. Există tăiere în margină şi tăierea în lungime. Tăierea în margină este pentru a tăia pe margine, în funcţie de lăţimea necesară, iar tăierea în lungime este în funcţie de lungimea necesară de tăiat. 6.Ambalare şi livrare. După inspecţia şi clasificarea oţelului laminat la rece, bobina este acoperită cu ulei anti-rugină, iar apoi urmează ambalarea şi livrarea către clienţi.