Deşeurile descoperite de autorităţi în urmă cu două zile în Portul Agigea trebuiau să ajungă la o firmă din Prahova, scrie Libertatea.

Cu o vechime de 17 ani, aceasta se ocupă cu reciclarea gunoaielor sortate. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa au declarat însă în urmă cu două zile că gunoaiele aduse din Germania nu pot fi reciclate.

Firma la care ar fi trebuit să ajungă cele 50 de containere cu gunoaie descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea este Otodix SRL, din satul Zahanaua, comuna Târgşoru Vechi, la doar câţiva kilometri de Ploieşti. Acţionar unic şi administrator al societăţii este Sorin George Păduraru, potrivit site-ului termene.ro.

Pe site-ul Ghidul Primăriilor, compania se descrie ca fiind „o societate ce asigură servicii ecologice şi colectarea deşeurilor metalice şi nemetalice. Principalele domenii în care activează societatea sunt: reciclare DEEE (deşeuri electrice şi electrocasnice, n.red.),  managementul deşeurilor nepericuloase, reciclare deşeuri feroase, hârtie şi carton, anvelope uzate, sticlă, lemn, ulei alimentar”. În plus, conform Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor pentru judeţul Prahova, document aflat pe site-ul ANPM, Otodix este unul dintre operatorii economici autorizaţi să trateze mase plastice în judeţul Prahova, mai scrie sursa citată.