Cercetările din dosarul Păvăleanu scot la iveală, noi şi noi afaceri menite să albească, uneori cu ajutorul evaziunii fiscale, bani obţinuţi din diverse ilegalităţi.

Ultimul nume greu apărut în urma cercetărilor procurorilor este al companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) care este şi ea urmărită penal pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro în care este arestat fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, iar Răzvan Alexe este inculpat.

Conform surselor judiciare, RMGC a plătit facturi în valoare de un milion de lei către SC Kadok Interprest Ploieşti, iar în schimbul banilor a primit faimoasele veste portocalii inscripţionate cu „Şi eu vreau proiectul RMGC”, observate la toate manifestările de susţinere a exploatării aurului de la Roşia Montană.

RMGC este una dintre cele 132 de societăţi comerciale faţă de care se fac cercetări în acest dosar.

Interesant este că acelaşi model de veste portocalii au fost văzute de foarte multe ori la manifestările publice ale PDL şi nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva au fost cumpărate tot de la una dintre firmele implicate în dosarul Păvăleanu, mai ales că se vorbeşte că Răzvan Alexe a fost unul dintre finanţatorii campaniei electorale a Robertei Anastase.

În 19 octombrie, în acest dosar penal au fost arestate preventiv şase persoane - fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, Victoria Enică, Cecilia Cristina Stroe, Bogdan Ionuţ Şerban, Elena Giluela Ştefănescu şi Emilia Loredana Dobre. Mandatele de arestare preventivă ale acestora expiră în 15 decembrie.

Potrivit anchetatorilor, ei ar fi făcut achiziţii şi livrări de mărfuri şi servicii prin aproximativ 60 de societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Prahova, unele de tip "fantomă", prejudiciul fiind de 149.800.000 de lei.