Calsonic Kansei, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru industria auto, va construi o nouă fabrică în România, anunţă “Ziarul financiar”.

Compania japoneză deţine deja o uzină de componente auto la Ploieşti, iar din 2018 va construi o nouă fabrică, unde va crea 370 de noi locuri de muncă. Aici va fi transferată o parte din producţia din Asia.

Noua capacitate de producţie va fi construită în vecinătatea celei existente în Ploieşti, investiţie demarată de companie în 2006, şi care în prezent are 630 de angajaţi. Această primă uzină a fost realizată printr-o investiţie totală de 122 milioane de euro. Din valoarea totală a investiţiei, 100 de milioane au fost investite pentru echipamentele de producţie, 20 de milioane pentru construcţia uzinei şi două milioane pentru protecţia mediului.

Calsonic Kansei produce în România radiatoare pentru sisteme de răcire, intercoolere, încălzitoare şi sisteme de aer condiţionat.

Compania japoneză Calsonic Kansei este unul dintre marii furnizori de componente auto la nivel mondial. Compania are peste 50 de centre de producţie în 14 ţări. În Europa, Calsonic Kansei are uzine în Marea Britanie, Spania, Franţa, Olanda, Polonia şi România.