Micii antreprenori ar putea primi 50.000 de lei, din luna mai, pentru crearea indentităţii vizuale şi a participa la târguri internaţionale, a declarat, marţi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, la o conferinţă dedicată problemelor cu care se confruntă producătorii români.

"Programul de internaţionalizare este un program pe care l-am găsit în minister şi permite aplicantului să obţină până la 50.000 de lei pentru crearea indentităţii vizuale, participarea la târguri internaţionale. Face parte din demersul de a încuraja micii antreprenori. Va începe din luna mai. Lucrăm la partea logistică să îl putem face implementabil. Este un program la care am ţinut foarte mult şi ajută mediul de afaceri, combinat cu un alt program pentru microindustrializare, unde aplicanţii pot beneficia de granturi pentru a fi investite în echipamente. Dacă cele două converg, vom avea un nivel de productivitate mai ridicat. Trebuie convergent aduse mai multe elemente. Vorbim şi despre zona educaţiei, unde trebuie să creştem nivelul de pregătire al angajaţilor", a spus Petrescu, la conferinţa "Falia dintre economia românească şi România productivă: Politicile necesare să o acoperim".

În opinia acestuia, România trebuie să se întoarcă în zona învăţământului vocaţional.

"Am rămas, aşa, cu o lozincă şi trebuie să privim lucrurile drept în ceea ce priveşte educaţia României. Eu cred că a fost foarte bună, dar între timp trebuie să recunoaştem că s-a deteriorat. Trebuie să îmbunătăţim nivelul educaţiei, iar, pe de altă parte, trebuie să apelăm la alte metode, la învăţământul vocaţional. Trebuie să ne întoarcem în zona învăţământului vocaţional. Ştiu că au fost câteva iniţiative cu succes pornite", a afirmat ministrul pentru Mediul de Afaceri.