Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat o creştere de aproape 3% în noiembrie, datele sugerând o atenuare a incertitudinilor provocate de ieşirea ţării din Uniunea Europeană (Brexit), transmite Reuters.

Livrările au urcat luna trecută la 184.101 unităţi, pe fondul majorării cererii din partea companiilor, care a compensat scăderea vânzărilor către consumatorii individuali, a anunţat luni Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Astra, Volkswagen Golf, Vauxhall Corsa şi Ford Focus.

În noiembrie, Dacia a vândut 1.405 vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 42,37% faţă de perioada similară din 2015, când a înmatriculat 2.438 de unităţi.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 2,5% în perioada ianuarie — noiembrie 2016, la 2,51 milioane de unităţi. Este pentru prima când s-au livrat peste 2,5 milioane de vehicule în primele 11 luni ale anului şi este posibil ca până la sfârşitul anului să fie vândute mai multe maşini decât anul trecut — 2,63 milioane de unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf şi Nissan Qashqai.

În perioada ianuarie — noiembrie 2016, Dacia a vândut pe piaţa britanică 24.608 de vehicule, în creştere cu 1,58% faţă de perioada similară din 2015, când a înmatriculat 24.225 de unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.