Conducerea Mondelez România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa dulciurilor, a convocat acţionarii pe 21 decembrie pentru a aproba vânzarea, pentru 2,1 milioane euro fără TVA, a clădirilor şi terenurilor unde până în 2009 a funcţionat fabrica în care a fost produsă ciocolata Poiana.

Primul punct de pe ordinea de zi este "aprobarea vânzării imobilului societăţii situat în municipiul Braşov, Str.De Mijloc, nr.37A, Judeţul Braşov, înscris la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară al judeţului Braşov în cartea funciară nr.106605, compus din clădiri şi teren în suprafaţă totală de 13.208 metri pătraţi (...) la preţul de 2,1 euro (exclusiv TVA)", se arată în anunţul de convocare a adunării acţionarilor, publicat de Mondelez.

Totodată, compania a convocat o altă adunare a acţionarilor pe 2 decembrie pentru a aproba desfiinţarea şi radierea din Registrul Comerţului a punctului de lucru unde se află fabrica.

În urmă cu un an şi jumătate, Mondelez a vândut şi fabrica de dropsuri de pe strada Alexandru Ioan Cuza din Braşov către Lidl.

Mondelez România (fosta Kraft Foods România) a intrat pe piaţa românească în anul 1994, când a achiziţionat fabrica Poiana Produse Zaharoase din Braşov. În 2009, compania a închis această fabrică şi a transferat producţia în Bulgaria.

Compania are în portofoliu mărci precum Jacobs, Nova Brasilia, Milka, Barni, Poiana, belVita, Oreo şi Tassimo.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor, Mondelez România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 714 milioane de lei şi profit de 41,5 milioane lei.