Pe piaţa românească s-a lansat o nouă companie aeriană specializată pe curse charter: Aviro Air. La ora actuală, Aviro Air operează curse aeriene spre destinaţii europene şi către Orientul Mijlociu.

Compania a fost înfiinţată în 2014, iar din acest an şi-a început activitatea operaţională. Aviro Air este formată din oameni cu experienţă, în mare parte din fostul personal al companiei aeriene prezidenţiale a României, se arată într-un comunicat de presă publicat de  GreatNews.

Compania aeriană deţine, în prezent, două aeronave British Aerospace (BAe) 146-300, cu 112 de locuri şi distanţă de „32 pitch” (81 cm.) între scaunele confortabile, din piele. Modelul de avion British Aerospace este bine cunoscut în lume, având un avantaj mare de stabilitate în timpul zborului şi un mare avantaj al decolării şi aterizării pe piste scurte.

„Aviro Air are certificat pentru operaţiuni de transport aerian public emis de Autoritatea Aeronautică Civilă din România şi o echipă de mentenanţă cu experienţă mare, care păstrează aeronavele la un standard ridicat de întreţinere, gata de a decola în orice moment”, se arată în comunicatul de presă.

„Până anul viitor, flota Aviro Air se va mări şi îşi va diversifica mult reţeaua de destinaţii. Ţinta companiei noastre este de a oferi clienţilor noştri servicii de bună calitate şi performanţă înaltă. Intenţia noastră este de a opera atât curse charter externe din Bucureşti şi din România, cât şi de a sprijini incoming-ul românesc, aducând turişti străini de pe diverse pieţe ţintă. La ora actuală, am semnat contracte cu mai mulţi touroperatori, atât din România, cât şi din străinătate, şi suntem în negocieri avansate cu alţi touroperatori importanţi”, a declarat Aurel Biţianu, director general al Aviro Air.

„Avem un plan de dezvoltare ambiţios iar ţinta noastră este de ocupa un loc important pe piaţa de curse aeriene charter din România. Venim cu tarife competitive pe piaţă precum şi cu avantajele aeronavelor din flotă şi ale serviciilor de înaltă calitate”, a mai spus el.