Compania Ford s-a asociat cu constructorul rus Sollers pentru a crea un centru de proiectare şi cercetare în Rusia cu scopul de adapta automobilele Ford cerinţelor locale.

Centrele Ford-Sollers vor fi construite în Moscova, Tatarstan şi Sankt Petersburg. Deja compania are fabrici de producţie  lângă St. Petersburg şi Tatarstan unde asamblează modelele Ford Kuga, Ford Explorer, Ford Transit, S-Max, Galaxy şi Tourneo  dar şi modele din gama compactelor.

Rusia se află într-o accentuată dezvoltare economică, iar construtorii auto europeni au investit masiv în facilităţi de producţie pe această piaţă, mai ales că puterea de cumpărare a cetăţenilor ruşi devine tot mai mare. În plus, parcul auto rusesc este încă dominat de maşini vechi, care vor fi inevitabil înnoite.

Prognozele analiştilor economici arată că nici colosul rusesc nu va avea o continuitate de creştere pe termen lung. Aceştia mai estimează o scădere a vânzărilor auto cu 5 procente, lucru care nu-i sperie însă pe investitorii vest-europeni.