Compania de livrări Fan Courier a fost amendată cu 11.000 de euro pentru că a pierdut datele personale a circa 1.100 de persoane fizice.

 

În data de 28 octombrie.2019 Autoritatea Naţională de Supraveghere a finalizat o investigaţie la operatorul Fan Courier Express SRL şi a constatat că acesta a încălcat prevederile Regulamentului UE privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal (GDPR).

 

Fan Courier a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 52.325,9 lei, echivalentul a 11.000 euro.

 

Potrivit Autorităţii, sancţiunea a fost aplicată operatorului întrucât nu a implementat măsuri tehnice şi organizatorice adecvate în vederea asigurarii unui nivel de securitate corespunzător riscului prelucrării generat în special, în mod accidental sau ilegal, de distrugerea, pierderea, modificarea, divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate într-un alt mod.

 

Mai precis, compania a pierdut datele cu caracter personal (nume, prenume, număr card, cod siguranţă card (cvv), adresă titular card, cod numeric personal, serie şi număr card identitate, număr cont IBAN, limită credit aprobat, adresa de corespondenţă) şi a divulgat/accesat neautorizată datele cu caracter personal.

 

Au fost afectate de incidentele de securitate un număr de aproximativ 1.100 persoane fizice vizate, deşi operatorul avea obligaţia luării măsurilor de securitate adecvată a datelor cu caracter personal.

 

 

 

 

 

Sursa: www.adevarul.ro