Producătorul auto american Ford plănuieşte să construiască noi fabrici în statele emergente, pentru a-şi majora producţia de vehicule cu peste o treime.
Atfel, compania intenţionează să producă pe plan mondial aproximativ 8 milioane de vehicule, până la mijlocul acestui deceniu, faţă de aproximativ şase milioane maşini şi camioane în acest an.
Până în 2017, când Ford va avea aproximativ 80 de fabrici, compania intenţionează să construiască majoritatea maşinilor şi camioanelor doar pe nouă platforme, faţă de 15 în prezent.
Până atunci, fabricile Ford vor putea produce în medie patru modele diferite sau derivate, faţă de doar trei în prezent.
La 90% dintre fabricile companiei, pe plan mondial, se va lucra în trei schimburi până în 2017, ceea ce ar putea majora producţia cu 30%. În prezent, doar 65% din fabrici lucrează în trei schimburi.
De asemenea, Ford va construi 14 noi uzine, ca parte a planului de expansiune globală, care a început în 2011 în ţări ca India şi China. Până în 2017, compania vrea să lanseze pe plan mondial 114 modele noi sau modificate, potrivit capital.ro care citează agenţia Reuters.