Compania Coca-Cola a anunţat  că îşi încetează activitatea din Republica Moldova, piaţa din această ţară urmând să fie aprovizionată din România şi Ucraina.

“Această decizie este rezultatul unui proces permanent de analiză a infrastructurii deţinute de Coca-Cola Îmbuteliere Chişinău şi este parte a strategiei noastre de eficientizare şi dezvoltare pe termen lung, susţinând în continuare investiţiile în piaţa de desfacere din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă citat de agora.md.

Compania va păstra însă departamentele de vânzări, marketing, logistică, resurse umane şi financiar.

Compania susţine că toate pozitiile disponibile în companie şi care corespund din punct de vedere profesional vor fi oferite celor 29 de angajati care intră în procesul de restructurare.

Coca-Cola Îmbuteliere Chişinău SRL operează pe piaţa din Republica Moldova din 1994. În România, Coca-Cola a intrat la începutul anilor ’90, iar până în 2004-2005 businessul companiei a crescut constant, ajungând să aibă peste 3.000 de angajaţi şi şase fabrici în Bucureşti, Ploieşti, Iaşi, Timişoara, Oradea şi Vatra Dornei. Însă treptat a început să închidă din fabrici.

Prima fabrică închisă a fost chiar cea din Capitală, producţia de aici fiind transferată la Ploieşti, unitate despre care Muhtar Kent, CEO al Coca-Cola Company, cea mai mare companie de băuturi răcoritoare din lume, spunea în 2013 că va deveni un hub regional şi va deservi mai multe pieţe din zonă. Odată cu închiderea fabricilor din Bucureşti, Iaşi şi Oradea, Coca-Cola a renunţat şi la o parte din angajaţi, astfel că anul trecut avea circa 1.500 de salariaţi, la jumătate faţă de anul 2005.