Ford România şi sindicatele au ajuns la o înţelegere cu privire la implementarea unui program de lucru redus la fabrica din Craiova, ceea ce permite companiei să evite concedierea a aproximativ 170 de persoane.

Ford România a anuntat un program de încetare voluntară a relaţiilor de muncă, împreună cu un program de concediere pe motive economice, program ce a vizat aproximativ 680 de posturi. Ulterior acestui moment, Ford România a demarat şi un proces de consultări cu sindicatele în cadrul procedurii de concediere pe motive economice.
Oficialii Ford au anunţat astăzi că au ajuns la o înţelegere cu sindicatele, care constă în implementarea unui program de lucru redus la fabrica din Craiova, ceea ce permite companiei să evite concedierea a aproximativ 170 de persoane.
Programul redus de muncă va putea fi pus în practica după înregistrarea oficială a acestuia la autorităţile relevante. Pe parcursul acestui program de muncă redus, angajaţii vor fi remuneraţi conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă şi ale legislaţiei în vigoare.

Prin aceste măsuri se urmăreşte folosirea optimă a forţei de muncă din fabrica de la Craiova şi îndeplinirea condiţiilor actuale de producţie şi cele preconizate, în timp ce Ford continuă să caute oportunităţi pentru producerea unui al doilea autovehicul la Craiova.

Începând cu anul 2008 când a fost preluată uzina, Ford a transformat Craiova într-una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie din Europa, investind peste 1 miliard de Euro în tehnologii avansate ce permit fabricii să construiască modele inovatoare precum Ford B-MAX şi motorul de 1,0-litri EcoBoost, câştigător al premiului Motorul International al Anului 2014, pentru a treia oară consecutiv.