Industria de apărare din România a primit în acest an comenzi în valoare de 252 de milioane de dolari, din care, până la începutul lunii decembrie, fuseseră livrate echipamente în valoare de 91 de milioane de dolari, a declarat, luni, Constantin Niţă, ministrul Economiei, care nu va mai face parte din noul Guvern.

„Cred că există posibilitatea ca industria de apărare românească să producă pentru piaţa internaţională“, a afirmat Niţă, în conferinţa de bilanţ.
 
Guvernul a şters în luna mai datorii în valoare de 1,1 miliarde de lei către buget ale unui număr de 15 societăţi din industria de apărare: Tohan Zărneşti, Carfil Braşov, Metrom Braşov, Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanică Plopeni, Uzina Mecanică Sadu, Uzina Mecanică Mija, Uzina Automecanică Moreni, Arsenal Reşiţa, Uzina Mecanică Bucureşti, Electromecanica Ploieşti, Uzina de Produse Speciale Dragomireşti, Pirochim Victoria, Fabrica de Pulberi Făgăraş.
 
De asemenea, Executivul a suplimentat o serie de comenzi către societăţile din domeniu, în urma anexării Crimeei de către Rusia şi a sprijinului acordat de către Moscova combatanţilor din estul Ucrainei.
 
Un document guvernamental arăta în luna noiembrie că Guvernul renunţă la ideea privatizării acestor companii, păstrând minim 50% din acţiuni, iar restul va fi oferit investitorilor privaţi, care vor avea de îndeplinit şi condiţii suplimentare.
 
Niţă a mai spus azi că Romaero şi Avioane Craiova şi-au crescut cifra de afaceri, dar încă sunt pe pierdere. Oficialul a mai spus că Fondul Proprietatea a cerut privatizarea companiei, dar că ministerul a respins solicitarea, mai ales că Romaero are terenuri valoroase în Băneasa.