Portofoliul de proprietăţi imobiliare deţinut de italienii de la Immobiliare Grande Distribuzione în România, care cuprinde reţeaua de magazine Winmark, a fost evaluat în scădere, la 176,9 milioane de euro, reprezentând 9,3% din întregul portofoliu, se arată într-o prezentare a companiei. Valorea întregului portofoliu a fost de 1,89 miliarde de euro, în scădere cu 10,6 milioane de euro faţă de 30 iunie 2012.
Retailerul suedez H&M, care este deja prezent într-unul din centrele Winmarkt, va deschide anul viitor trei noi magazine în cadrul reţelei, la Galaţi, Râmnicu Vâlcea şi Piatra Neamţ. Pentru 2015 este aşteptată deschiderea unui magazin H&M la Tulcea.
În prima jumătate a acestui an au fost semnate 102 noi contracte şi reînnoite alte 143 de contracte. În cazul contractelor reînnoite în centrul comercial din Ploieşti, italienii au fost nevoiţi să reducă din chirie pe fondul deschiderii a două noi centre comerciale în oraş.

În cele 15 centre comerciale din toată ţara, italienii au 584 de contracte semnate cu retaileri precum Carrefour (opt contracte), Domo (opt contracte), Leonardo (12 contracte), B&B Collections (13 contracte), House of Art (nouă contracte), H&M (un contract).

Compania va continua planul de renovare a proprietăţilor din portofoliu, investiţie ce la finalul anului va ajunge la 4,9 milioane de euro, după ce în prima jumătate a acestui an s-au investit 1,6 milioane de euro. Până la data de 30 iunie 2013, grupul a înregistrat venituri de 60,5 milioane de euro, în scădere cu 1,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 4,1 milioane de euro, în scădere cu 51%.

Majoritatea centrelor comerciale deţinute de IGD sunt foste magazine universale. Italienii au plătit în 2008 peste 180 de milioane de euro pentru achiziţia acestora. Pe lângă proprietăţile din România, ortofoliul IGD cuprinde şi hipermarket-uri şi centre comerciale în Italia.