Una dintre cele mai mari bănci din România a rămas fără bani pentru Prima Casă. Fondurile din programul guvernamental s-au epuizat. Există, la schimb, o noua ofertă de credit imobiliar. 

Nu mai există plafon la Prima Casă. Este răspunsul pe care îl pot primi românii care doresc să îşi cumpere o locuinţă prin programul Prima Casă. Deja o bancă şi-a epuizat fondurile.

Aşa că în lipsă de bani garantaţi de stat, banca a venit cu o nouă variantă de credit ipotecar.

Iar condiţiile de creditare pot fi stabilite de bancă. Aşa că cei care vor o casă trebuie să pună ceva bani deoparte înainte să ajungă la ofiţerul de credite. De exemplu, la un credit ipotecar, avansul pentru locuiţă variază între 10 şi 20 %, în timp ce la Prima Casă avansul este de doar 5%. Şi dobânzile pot fi mai mari. Aşa că cine vrea un astfel de credit pentru o casă de 60 de mii de euro are nevoie de cel puţin 15 mii pentru a face tranzacţia. Mai mult, unii brokeri imobiliari cred că de anul viitor programul guvernamental nu va mai fi prelungit.

De la începutul anului, românii au cumpărat peste 9 mii de locuinţe prin programul Prima Casă, în valoare totală de 310 mili­oane euro. Valoarea medie a creditului acce­sat este de aproximativ

SURSA: Antena1.ro