Mulţi şoferi sunt vizaţi de diverse măsuri pregătite de Guverne, iar primii vizaţi sunt cei care conduc maşini pe benzină şi motorină. Vremurile se schimbă şi aceste modele cu motoare clasice au fost luate în vizor.

 

Lucrurile se schimbă inclusiv la nivel european, iar Guvernele caută soluţii pentru a reduce poluarea. Primii vizaţi sunt şoferii care conduc maşini pe benzină şi motorină. Oficialii de la Bruxelles le-au pus gând rău şi vin cu un plan extrem de ambiţios, care are rolul de a reduce poluarea. Se urmăreşte reducerea masivă a emisiilor din atmosferă şi-s vizate mai multe industrii, inclusiv cea auto. Astfel, producătorii auto trebuie să se conformeze.

 

Ei vor trebui să accepte standarde mai dure privind poluarea, cu noi reguli care ar putea interzice total maşinile pe benzină şi motorină. Evident că alternativa e una electrică sau hibrid.

 

Maşinile pe benzină şi motorină, pe cale de dispariţie?

Ei bine, poate ai observat deja că producătorii au început să-şi diversifice oferta. Apar tot mai multe modele electrice şi hibrid, preferate în dauna celor pe benzină şi motorină. Nu înseamnă, însă, că dacă deţii maşină pe benzină şi motorină n-o să mai poţi circula acum. Dar se va întâmpla probabil să primeşti interdicţie în următorii 10-15 ani.

 

Oficialii de la Bruxelles vor ca energisa să devină din ce în ce mai curată, cu un necesar de 350 de miliarde de euro pe an în investiţii destinate producţiei şi infrastructurii UE. Şi pentru a ajuta la tăierea gazelor cu efect de seră în agricultură, europenii vor fi încurajaţi să mănânce mai puţină carne.

 

Dacă va fi aprobată, noua ţintă de emisii, mai mici cu 55% faţă de nivelurile din 1990, va obliga clădirile să fie mai eficiente din punct de vedere energetic, potrivit unui proiect al Comisiei Europene. Costul poluării în cazul companiilor, deja aproape de niveluri record, ar trebui să se mărească, pe măsură ce piaţa emisiilor de carbon a UE se întăreşte.

 

Şi nu doar de la UE vin astfel de măsuri care vizează inclusiv industria auto. Britanicii ar vrea să interzică maşinile cu motoare clasice pe benzină şi motorină, considerate una dintre sursele de poluare din marile oraşe.  Există un proiect aflat în dezbatere publică ce prevede interzicea vânzării acestor maşini începând din 2030. Şi, culmea, 60% dintre britanicii chestionaţi cred că e o idee bună.

 

Ideea aparţile Asociaţiei Vehiculelor Electrice din Anglia, care, evident, susţine cauza producătorilor care mizează pe electrice. Aceasta propune ca vânzările de maşini diesel şi pe benzină să fie interzise în 2030, cu 5 ani mai devreme decât prevăd planurile Guvernului britanic.

 

Marea Britanie a fost unul dintre primele state europene care au anunţat în 2017 că intenţionează să interzică vânzarea de maşini diesel şi pe benzină ca măsură pentru reducerea poluării.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro