Renault a introdus un motor nou de 108 cai putere pentru modelul electric Zoe, dar şi conectivitate Android Auto. În plus, modelul are o autonomie anticipată de 300 de kilometri conform noului standard WLTP.

Renault a anunţat luni o serie de îmbunătăţiri pentru Zoe, maşina electrică cu cele mai mari vânzări din Europa, la circa un an şi jumătate de la lansarea facelift-ului.

Cea mai importantă noutate este introducerea unui nou motor electric R110, care oferă 80 kW, echivalentul a circa 108 cai putere, şi un cuplu de 225 Nm. Noua unitate de propulsie are aceeaşi greutate şi acelaşi volum ca şi predecesorul R90, însă acesta din urmă dezvolta doar 92 de cai putere.

Renault menţionează că noul motor permite o scădere cu două secunde a timpului necesar pentru a ajunge de la 80 la 120 km/h, ceea ce înseamnă performanţe mai bune în regim extra-urban, cum ar fi pe autostrăzi.

Renault nu a evaluat încă performanţele noului motor în termeni de autonomie, însă anticipează că bateria de 41 kWh va fi capabilă să ofere o autonomie de circa 300 de kilometri conform noului standard WLTP. Vă reamintim că, la introducerea noului acumulator, Renault menţiona o autonomie de 400 de kilometri, însă aceasta a fost calculată conform vechiului standard NEDC, mai puţin apropiat de valorile reale.

O altă noutate este reprezentată de compatibilitatea cu Android Auto, care va permite conectarea smartphone-urilor cu Android pentru utilizarea unor aplicaţii precum Waze, Deezer, Messenger sau Skype direct pe ecranul multimedia al maşinii.Nu în ultimul rând, Zoe poate fi comandat acum şi cu o nuanţă vişinie de caroserie, numită oficial Blueberry Purple. Aceasta este disponibilă pentru nivelul de echipare Intens şi vine la pachet cu finisaje violete pentru unele elemente din interior cum ar fi gurile de ventilaţie. Comenzile pentru Zoe în versiunea cu noul motor de 108 cai putere vor începe în Franţa în lună martie, iar ulterior vor fi extinse şi în alte ţări europene.