Dupa ce abia a reusit sa depaseasca scandalul testelor de poluare trucate, producatorul auto german Volkswagen are parte de o noua lovitura, de aceasta data pe o piata exclusivista, cea a super-masinilor.

Mai multe mii de masini Lamborghini au fost rechemate in service, din cauza pericolului de incendiu, in urma unor erori de montaj, informeaza CNN Money.

Printre bolizii care risca sa ia foc pe neasteptate se numara si modelul Veneno, produs in doar 12 exemplare, cu un pret de aproximativ de 4 milioane euro fiecare.Veneno este prototipul unei masini de curse adaptata la traficul normal, iar super-masina cu motor de 12 cilindri prezinta acelasi risc ca si alti bolizi ai marcii italiene detinute de Volkswagen Group, acela de a se aprinde pe loc.

"In anumite conditii de rulaj, cand rezervorul masinii este plin, exista riscul sa ia foc, ca urmare a contactului facut de combustibil cu sistemul de evacuare a gazelor", a constatat Administratia pentru Siguranta in Trafic din SUA intr-un raport recent.

Lamborghini recunoaste ca au fost deja 7 astfel de incidente petrecute in intreaga lume, iar firma a decis sa recheme in service mii de automobile vandute in ultimii ani.

Printre acestea se numara cele 12 super-masini Veneno, dar si 5.900 de bolizi Aventador, cu un pret ceva mai modest de doar 380.000 euro.

Lamborghini tocmai raportase ca a inregistrat un record in vanzarea de masini pe 2016, cu 3.457 de masini vandute in intreaga lume, marcand o crestere cu 7% fata de anul precedent.

Conform datelor oferite de companie, defectiunea poate fi reparata in maxim o zi sau doua in service-urile celor 135 de reprezentante deschise pe tot globul.