Patru noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă vor fi puse în funcţiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România, începând de miercuri, 7.08.2019. Prin intermediul acestora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta), în vederea sancţionării cu amendă contravenţională.

Punctele de control ce urmează a fi puse în funcţiune la data de 07.08.2019, sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Calafat, Nădlac, Turnu şi Săcuieni.

Astfel, de mâine, vor fi 86 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi. Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deţinut de CNAIR.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNAIR a pus la dispoziţia acestora, pe portalurile web www.cnadnr.ro (secţiunea Verificare Rovinieta) şi www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).