Compania americană Lucid Motors a prezentat modelul Air, un sedan electric de lux care se doreşte a fi un competitor atât pentru Tesla Model S cât şi pentru maşinile tradiţionale alimentate cu benzină precum Seria 7 de la BMW sau S-Class de la Mercedes-Benz, scrie Engadget. Compania a anunţat că va începe producţia în 2018 la fabrica sa din Arizona.

După prezentarea de miercuri specialiştii spun că Air arată la fel de bine ca şi pachetul de baterii cu care este dotată - cea mai mare baterie electrică din lumea auto. Modelul Air vine cu o baterie de 100 kWh, la fel ca Model S de la Tesla, dar cei de la Lucid intenţionează să ofere o opţiune de 130 kWh. Potrivit companiei şi partenerului său, producătorul de baterii Samsung SDI, maşina are o autonomie de 400 de mile(aproximativ 640 de kilometri) pe încărcare.

Lucid Motors spune că Air răspunde nevoilor şoferilor care preferă luxul, celor care iubesc maşinile sport dar şi navetiştilor. Cu ajutorul celor 1000 de cai putere Air ajunge de la 0 la 100 km/h în 2,5 secunde, are integrat un radar şi camere Lidar precum şi o serie de opţiuni pentru condus fără şofer.

Cum era de aşteptat, o maşină de lux nu e pentru toată lumea. Un model Air dotat cu opţiuni medii va costa în jur de 100.000 de dolari, dar Lucid Motors a anunţat că va lansa şi o variantă de 65.000 de dolari.