Prezentat în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, în primăvara acestui an, Opel Mokka X ajunge şi la noi în ţară. Faceliftul crossover-ului subcompact vine cu o serie de modificări estetice şi tehnologice importante, dar şi cu alăturarea literei X la numele deja popular. Este o practică pe care o vom vedea pe toate SUV-urile Opel în perioada următoare.

Opel Mokka X marşează acum pe o soluţie de design ceva mai agresivă, cu linii orizontale şi cu un joc de lumini care aminteşte de cel utilizat pe Astra.

Modificări serioase şi la interior, acolo unde vechea planşă de bord dispare şi este înlocuită cu una nouă, preluată, cu uşoare adaptări, de la cea pe care o afişează noua generaţie Astra. Cu această ocazie, Mokka X renunţă la o parte serioasă din armata de butoane şi comenzi care populau bordul, locul lor fiind luat de un display cu diagonala de 8 inch care reprezintă centrul de comandă al tuturor sistemelor de infotainment şi al conexiunilor oferite de SUV-ul german.

Mokka X adoptă pachetul OnStar (care conţine apelare automată a numărului de urgenţă în caz de accident, router WiFi, diagnoză de la distanţă sau asistenţă la furt) şi IntelliLink (care adună toate elementele multimedia oferite de maşină utilizatorilor ei). În pachetul IntelliLink sunt oferite şi aplicaţiile Apple CarPlay şi Android Auto, care oferă o integrare nativă a telefoanelor inteligente moderne cu display-ul maşinii.

Pe piaţa din România, noul Mokka X va fi disponibil alături de trei niveluri de echipare, unele dintre ele deja cunoscute fanilor mărcii: Selection, Enjoy şi Innovation.

Primul dintre ele vine cu o echipare standard generoasă, care include: tapiţerie scaune din material textil Milano/Atlantis şi decor portiere Negru Jet, jante de 16 inch din oţel, comenzi pe volan, lampă de ceaţă spate, bare de acoperiş cromate, computer de bord alb-negru de 3.5 inch, sistem audio R300 BT cu USB, frână de parcare manuală, faruri cu halogen şi lumini LED pentru rularea pe timp de zi, oglinzi electrice, pliabile şi încălzite, climatizare manuală, ABS, ESP, monitorizarea presiunii în pneuri şi pretensionare centuri de siguranţă faţă.

Automarket